Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΚαταγραφή και εξέταση όλων των αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες
Υπουργείο Περιβάλλοντος

Καταγραφή και εξέταση όλων των αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες

Την καταγραφή των αυθαίρετων κατασκευών σε αιγιαλό – παραλία και την έκδοση των σχετικών αποφάσεων κατεδάφισης έχει ζητήσει με έγγραφό της προς όλες τις Κτηματικές Υπηρεσίες, η Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης, ζητήθηκε από όλες τις Κτηματικές Υπηρεσίες να καταγράψουν άμεσα όλες τις αυθαιρεσίες σε αιγιαλό και παραλία και να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις κατεδάφισης.

“Η ΕΥΕΚΑ, προσπαθώντας αρχικά να καταγράψει αποτελεσματικά και συνολικά όλες τις τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών σε αιγιαλό – παραλία και στη συνέχεια να τις αξιολογήσει και να καταρτίσει πρόγραμμα κατεδαφίσεων έπειτα από ιεράρχηση, απέστειλε έγγραφο προς όλες τις Κτηματικές Υπηρεσίες, οι οποίες καταγράφουν τις αυθαίρετες κατασκευές σε αιγιαλό και παραλία και εκδίδουν τις σχετικές αποφάσεις κατεδάφισής τους”, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός.

Το θέμα της άμεσης καταγραφής των αυθαιρέτων προέκυψε έπειτα από τους ελέγχους στη Βοιωτία, που όμως η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία δεν έχει αποστείλει ακόμα στοιχεία με τα τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης. Θα γίνουν δε ενέργειες σχετικά με την πραγματοποίηση αυτοψιών στην τοποθεσία “Αλονίζι” της παραλίας Αλυκής στη Θήβα και με την εφαρμογή των διαδικασιών περί αυθαιρέτων (έκθεση αυτοψίας, επιβολή προστίμων, κατεδάφιση, εφαρμογή ποινικών και διοικητικών κυρώσεων), σε περίπτωση που οι αυθαίρετες αυτές κατασκευές δεν έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024