Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκπαίδευση και έρευνα

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το TravelDailyNews Greece & Cyprus

Τατιάνα Ρόκου - 19 Οκτώβριος 2012, 11:35

Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών & Μελετών (ΕΤΕΜ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της ημερήσιας ηλεκτρονικής εφημερίδας τουριστικής αγοράς TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Με την αφορμή του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών & Μελετών (ΕΤΕΜ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Ημερήσιας Ηλεκτρονικής Εφημερίδας Τουριστικής Αγοράς TravelDailyNews Greece & Cyprus, με στόχο την εδραίωση και ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Οι συμβαλλόμενοι, αναπλ. καθηγητής Ανδρέας Παπαθεοδώρου, διευθυντής του ΕΤΕΜ και κ. Θεόδωρος Κουμέλης, συνιδρυτής του Travel Daily News, αναγνωρίζοντας την ανάγκη καθιέρωσης ενός διαύλου αμφίδρομης επικοινωνίας και μεταφοράς γνώσεων και εμπειρίας ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τους φορείς της τουριστικής αγοράς εργασίας, δεσμεύτηκαν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος μέσω της:

  • αποτελεσματικότερης διασύνδεσης της ακαδημαϊκής και ερευνητικής διάστασης του τουρισμού με την τουριστική αγορά,
  • παροχής εμπεριστατωμένων αναλύσεων και προβλέψεων που θα στηρίζονται σε επικαιροποιημένα και αξιόπιστα δυναμικά δεδομένα,
  • αποτελεσματικότερης επικοινωνίας, διάχυσης και αξιοποίησης των ερευνητικών ευρημάτων του ΕΤΕΜ τόσο από τους φορείς της τουριστικής αγοράς, όσο και από τους φορείς αξιολόγησης, σχεδιασμού και προβολής της,
  • συνένωσης των δυνάμεων τους για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση φορέων, οργανισμών και επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουριστικό κλάδο,
  • ενημέρωσης, εκπαίδευσης και συμβουλευτικής υποστήριξης των εμπλεκομένων στην τουριστική βιομηχανία φορέων, αξιοποιώντας τις παρεχόμενες από το ΕΤΕΜ δυνατότητες τουριστικής κατάρτισης (σεμινάρια, θερινά σχολεία κ.λπ.), από κοινού διοργάνωσης εκδηλώσεων και δράσεων προώθησης και προβολής τουριστικών ευρημάτων.  

Το πρωτόκολλο συνεργασίας θα παραμείνει σε ισχύ επ’αόριστον, εφόσον και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη συντηρούν και επεκτείνουν την αγαστή συνεργασία τους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top