Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Συνάντηση της Έλ. Κουντουρά με την υπουργό Τουρισμού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 October 2012, 13:36

Η υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Τουρισμού του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κα Έλενα Κουντουρά παρότρυνε την υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, να αναλάβει πρωτοβουλίες για αναζωογόνηση του τουρισμού εκτός των ασφυκτικών περιθωρίων του Μνημονίου.

Συνάντηση για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων είχε η υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Τουρισμού του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Α’ Αθηνών Έλενα Κουντουρά με την υπουργό Τουρισμού, βουλευτή Α’ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η υπουργός περιέγραψε στην τομεάρχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων το κυβερνητικό “εθνικό σχέδιο ανάπτυξης Τουρισμού”, το οποίο και έδωσε την ίδια μέρα στη δημοσιότητα. Επίσης, της ανέφερε τους τρόπους με τους οποίους προσπαθεί να ανασυγκροτήσει το υπουργείο που είχε καταργηθεί μετά τον Οκτώβριο του 2009, καθώς και τις συνθήκες που δημιουργεί η γενικότερη πολιτική του Μνημονίου.

Η κα Κουντουρά, από την πλευρά της, ενημέρωσε την κα Κεφαλογιάννη για τις θέσεις και τις προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως αναπτύσσονταν στο κυβερνητικό πρόγραμμα του κινήματος, αλλά και όπως εμπλουτίστηκαν στη συνέχεια από τον Τομέα Τουρισμού, ενώ παρότρυνε την υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες για αναζωογόνηση του τουρισμού εκτός των ασφυκτικών περιθωρίων του Μνημονίου. Πρόσθεσε ακόμη ότι σε αυτό τον ευαίσθητο για την Ελληνική Οικονομία και τα εθνικά μας συμφέροντα χώρο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι έτοιμοι να ενισχύσουν κάθε θετική προσπάθεια, εντελώς μακριά από λογικές άσκησης καταστροφικής αντιπολίτευσης.

Η κα Κουντουρά στάθηκε επιπλέον σε επιμέρους ζητήματα υψηλής πολιτικής σημασίας όπως για παράδειγμα στην αντικειμενική ανάγκη και απαίτηση για μείωση του ΦΠΑ στο 5% για ολόκληρο το τουριστικό πακέτο (κάτι που αποτελεί βασική θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων), προκειμένου οι τιμές μας να γίνουν άμεσα ανταγωνιστικές, ενώ δεν έκρυψε την επιφύλαξή της για το πως είναι δυνατό να χαράσσεται σχέδιο στρατηγικής συνεργασίας πάνω στον Τουρισμό με την Τουρκία, μία χώρα που είναι όχι απλά ανταγωνιστική ως προς την Ελλάδα, αλλά συμπεριφέρεται και επιθετικά σχετικά με το κομμάτι που επιζητεί να αποσπάσει από εμάς. Η Τομεάρχης Τουρισμού του Κινήματος έκανε επίσης αναφορά στο μείζον πρόβλημα που δημιουργεί στον Τουρισμό, ειδικά σε ότι αφορά Αθήνα και Λεκανοπέδιο, το δίπτυχο λαθρομετανάστευση-εγκληματικότητα.

Κλείνοντας, η τομεάρχης Τουρισμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων συμφώνησε με την υπουργό να βρίσκονται σε επικοινωνία και να επαναλάβουν την συνάντησή τους σε εύθετο χρόνο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top