Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓΕΠΟΕΤ: Καμία λύση στο πρόβλημα των οφειλών από μεταφορά μαθητών στην Περιφέρεια Αττικής
ΓΕΠΟΕΤ

ΓΕΠΟΕΤ: Καμία λύση στο πρόβλημα των οφειλών από μεταφορά μαθητών στην Περιφέρεια Αττικής

Καμία ουσιαστική λύση σχετικά με την αποπληρωμή των οφειλομένων των ετών 2011-2012 από τη μεταφορά των μαθητών στην Περιφέρεια Αττικής δε θεωρεί η ΓΕΠΟΕΤ ότι εισάγει η χθεσινή ψήφιση στη Βουλή της Κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 'Μεταφορά Μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013'.

Η ΓΕΠΟΕΤ υποστηρίζει ότι η χθεσινή ψήφιση στη Βουλή της Κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Μεταφορά Μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013”, δεν προωθεί λύση  στην αποπληρωμή των οφειλομένων των ετών 2011-2012 από τη μεταφορά των μαθητών στην Περιφέρεια Αττικής. “Οι μεταφορείς εξακολουθούν να μην μπορούν να εισπράξουν έστω και μέρος κάποιων οφειλομένων για να ξεκινήσουν τη μεταφορά των μαθητών, δηλώνουν πραγματική αδυναμία να καλύψουν τα  αναγκαία έξοδα κίνησης των οχημάτων τους και δεν έχουν καμία πληροφόρηση από πλευράς Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το χρονοδιάγραμμα της πλήρους εξόφλησης των ποσών που τους χρωστά το Δημόσιο για τα έτη 2011-2012. Το πρόβλημα όπως είναι πλέον πασιφανές αφορά τις αυθαίρετες αποφάσεις υπαλλήλων του ΓΛΚ οι οποίες δεν μπορούν να σταθούν νομικά και οδηγούν σε αδιέξοδο”, αναφέρει η διοίκηση της Ομοσπονδίας σε σχετική ανακοίνωσή της.

“Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων απευθύνουν για ακόμη μία φορά έκκληση στους αρμόδιους Υπουργούς να λύσουν το ζήτημα το συντομότερο, καθώς η μαθητιώσα νεολαία της Περιφέρειας Αττικής και ειδικά οι μαθητές των ειδικών σχολείων ταλαιπωρούνται αφάνταστα ή και στερούνται ολοκληρωτικά του θεμελιώδους δικαιώματός τους στη μάθηση.

Παράλληλα, στηλιτεύουν την απόπειρα των υπηρεσιών της Περιφέρειας να αντικαταστήσουν τη μεταφορά των μαθητών μέσω τουριστικών λεωφορείων με τη μίσθωση ταξί -γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών- διαχωρίζοντας τους μαθητές σε υποομάδες των δύο και τριών ατόμων χωρίς την παρουσία συνοδού, καθώς αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε τριπλασιασμό τουλάχιστον του κόστους μεταφοράς εις βάρος της Έλληνα φορολογούμενου πολίτη και δεν επιλύει αλλά περιπλέκει περαιτέρω την όλη υπόθεση. Η μίσθωση ενός στόλου ταξί για την μεταφορά πενήντα ή εκατό μαθητών ανά περίπτωση εκτός από ανορθόδοξη αποτελεί και εξαιρετικά ακριβή ιδέα και δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με τον περιορισμό των κονδυλίων για τη μεταφορά μαθητών που επιδιώκει η κυρωθείσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024