Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΕρώτηση για τη λειτουργία και τη διαχείριση της Μαρίνας Ζέας στη Βουλή
Μαρίνες

Ερώτηση για τη λειτουργία και τη διαχείριση της Μαρίνας Ζέας στη Βουλή

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, κα Μ. Ρεπούση και κ. Ν. Τσούκαλης, κατέθεσαν στη Βουλή Ερώτηση, σχετικά με δικαιώματα διαχείρισης που απορρέουν από τη Σύμβαση για την εταιρεία Μαρίνα Ζέας και τις δραστηριότητες που μπορούν οι κάτοικοι της πόλης να αναπτύσσουν στο χώρο της μαρίνας.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2002 υπεγράφη η σύμβαση για τη Μαρίνα Ζέας, μεταξύ της εταιρίας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) και της κοινοπραξίας ”Μαρίνα Ζέας – Μίσθωση και Εκμετάλλευση Τουριστικού Λιμένα Ζέας”. Σύμφωνα με αυτήν η εταιρεία Μαρίνα Ζέας ΑΕ ανέλαβε την εκμετάλλευση της μαρίνας για 40 έτη με αντίτιμο 16,6 εκατ. ευρώ εφ’άπαξ καταβλητέο στα ΕΤΑ και την υποχρέωση να καταβάλλει αντισταθμιστικά οφέλη στο Δήμο Πειραιά κάθε χρόνο.

“Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, η εταιρεία με την επίφαση της πραγματοποίησης έργων επέκτασης και ενίσχυσης του λιμενοβραχίωνα της μαρίνας σταμάτησε να καταβάλει τα αντισταθμιστικά οφέλη που όφειλε στο Δήμο, με την αιτιολογία ότι τα έργα που πραγματοποιήθηκαν αποτελούν από μόνα τους αντισταθμιστικό όφελος προς την πόλη”, αναφέρουν σε Ερώτησή τους οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, κα Μ. Ρεπούση και κ. Ν. Τσούκαλης, προς τον υπουργό Οικονομικών.

“Πλέον αυτού γεννώνται πολλά ερωτηματικά ως προς τα δικαιώματα διαχείρισης που απορρέουν από τη Σύμβαση για την εταιρεία Μαρίνα Ζέας ΑΕ και τις δραστηριότητες που μπορούν οι κάτοικοι της πόλης να αναπτύσσουν στο χώρο της μαρίνας. Σύμφωνα με καταγγελίες δημοτών του Πειραιά οι υπάλληλοι της εταιρείας απαγορεύουν σχολικές δραστηριότητες άθλησης και αναψυχής στον περιβάλλοντα χώρο, επικαλούμενοι δικαιώματα απορρέοντα από τη σύμβαση.

Επειδή το καθεστώς λειτουργίας και διαχείρισης, καθώς και οι οικονομικές υποχρεώσεις της Μαρίνας Ζέας προς τους δημότες του Πειραιά πρέπει να αποσαφηνιστούν, και επειδή η Μαρίνα Ζέας αποτελεί έναν από τους λίγους εναπομείναντες χώρους κατάλληλους για την άθληση και αναψυχή των Πειραιωτών,

Ερωτάται ο κ. υπουργός

1. Ποια η θέση του υπουργείου για τη μη καταβολή των αντισταθμιστικών οφελών της εταιρείας Μαρίνα Ζέας προς το Δήμο Πειραιά και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για τη διευθέτηση του θέματος;
2. Ποιο το διαχειριστικό καθεστώς και τα δικαιώματα της εταιρείας Μαρίνα Ζέας ΑΕ στο χώρο;

Παρακαλούμε να κατατεθεί στη Βουλή η Σύμβαση Μίσθωσης μεταξύ της ΕΤΑ και της εταιρείας Μαρίνα Ζέας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024