Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕγκαίνια του Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου Navarino Environmental Observatory
Περιβάλλον και τουρισμός

Εγκαίνια του Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου Navarino Environmental Observatory

Κινήσεις όπως η λειτουργία του Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου στις εγκαταστάσεις του Costa Ναvarino συμβάλλουν και στην αναβάθμιση του τουριστικού τομέα που για την Ελλάδα αποτελεί εθνικήυπόθεση και χρειάζεται τη συστράτευση όλων, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού.

Στα εγκαίνια του Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου ΝΕΟ – Navarino Environmental Observatory παρέστη πρόσφατα η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία επαίνεσε τη λειτουργία του, τονίζοντας ότι αποτελεί την πρώτη δυναμική προσπάθεια για τη δημιουργία στην Ελλάδα ενός διεθνούς φήμης ερευνητικού κέντρου στο τομέα της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο. Το “ΝΕΟ” βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Costa Ναvarino στη Μεσσηνία.

“Τέτοιες κινήσεις συμβάλλουν και στην αναβάθμιση του τουριστικού τομέα που για την Ελλάδα αποτελεί εθνική υπόθεση και χρειάζεται τη συστράτευση όλων”, τόνισε η κα Κεφαλογιάννη στο χαιρετισμό της.

“Η επιστημονική υποδομή του ΝΕΟ”, επεσήμανε η υπουργός Τουρισμού, “η δυνατότητα να πραγματοποιούνται έρευνες από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, να αναπτύσσονται εργαλεία και μέθοδοι, να ανταλλάσσεται τεχνογνωσία, σίγουρα αναδεικνύουν μία νέα Ελλάδα. Αυτή της επιστήμης, της τεχνολογίας, της πρωτοπορίας, που αποτελεί συνέχεια και συμπληρωματική παράμετρο του πολιτισμού, της ιστορίας και της παράδοσής μας”.

Αναφερόμενη στις κλιματικές αλλαγές που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, η κα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι αναμφίβολα επηρεάζουν τον τουρισμό, και έχουν επιπτώσεις  στην τουριστική κίνηση και στη ζήτηση που διαμορφώνεται για τουριστικούς προορισμούς. “Χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που βασίζουν σημαντικό ποσοστό της τουριστικής ζήτησης στο φυσικό περιβάλλον, είναι εκτεθειμένες περισσότερο σε φαινόμενα που επηρεάζουν τις κλιματικές συνθήκες”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024