Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Συνεχίζεται στην Αθήνα η εκδίκαση της έφεσης για την τραγωδία της Ήλιος

Θοδωρής Κουμέλης - 01 Νοέμβριος 2012, 09:28

Η διαδικασία εκδίκασης της έφεσης για την αεροπορική τραγωδία της Ήλιος το 2005 διεκόπη εκ νέου και θα συνεχιστεί στις 7 Νοεμβρίου, με την εξέταση νέων μαρτύρων, που κατέθεσαν και πρωτόδικα.

Mε την κατάθεση του επικεφαλής της διερευνητικής επιτροπής, που εξέτασε τα στοιχεία για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της εταιρείας Ήλιος, στις 14 Αυγούστου του 2005 στο Γραμματικό Αττικής, κ. Ακριβού Τσολάκη, συνεχίστηκε χθες η εκδίκαση της έφεσης στην Αθήνα.

Συμφωνα με το Inews.com.cy, ο κ. Τσολάκης με βάση και τις προηγούμενες καταθέσεις του σημείωσε ότι η διερευνητική επιτροπή έκανε το καθήκον της λειτουργώντας με βάση τα στοιχεία και αντικειμενικά. Σημείωσε ότι το πόρισμα που συντάχθηκε έγινε διεθνώς αποδεκτό, ενώ ανέφερε ότι καθήκον της επιτροπής ήταν να διερευνήσει τα αίτια της συντριβής.

Η εκδίκαση της έφεσης ξεκίνησε στις 26 Οκτωβρίου στο Εφετείο Αθηνών μετά από την από την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με την οποία οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά και τους καταδίκασε -σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα- σε φυλάκιση τριών ετών ως βάση και ένα χρόνο επιπλέον για τον κάθε νεκρό, δηλαδή 123 χρόνια ο κάθε κατηγορούμενος, από τα οποία υποχρεούνταν να εκτίσουν τα 10. Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, το δικαστήριο έκρινε ενόχους για συνειδητή ανθρωποκτονία από αμέλεια τους: Δημήτρη Πανταζή, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιώργο Κικκίδη, διευθυντή Πτητικών Επιχειρήσεων και Γιάνκο Στοϊμένοφ, αρχιπιλότο της εταιρείας, ενώ ένοχος για ασυνείδητη ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε ο μηχανικός της εταιρείας, που έλεγξε το αεροσκάφος την ημέρα της μοιραίας πτήσης, Άλαν Ίργουιν.

Η διαδικασία διεκόπη εκ νέου και θα συνεχιστεί στις 7 Νοεμβρίου, με την εξέταση νέων μαρτύρων, που κατέθεσαν και πρωτόδικα. Η δίκη στην Ελλάδα διεξάγεται σε επίπεδο πλημμελήματος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top