Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣΕΕΔΔΕ: Το δυσλειτουργικό δημόσιο και η αναχρονιστική νομοθεσία τροχοπέδη για τον κλάδο
Ενοικιαζόμενα

ΣΕΕΔΔΕ: Το δυσλειτουργικό δημόσιο και η αναχρονιστική νομοθεσία τροχοπέδη για τον κλάδο

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ) θα είναι αρωγός στην προσπάθεια για την ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών.

Η πορεία του ελληνικού τουρισμού και των επιχειρήσεων του κλάδου, εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, η αναβάθμιση και η προβολή του τουριστικού μας προϊόντος και μία σειρά ακόμη θεμάτων, όπως η νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης της υπουργού Τουρισμού, κας Όλγας Κεφαλογιάννη και του γενικού γραμματέα του υπουργείου, κ. Αναστάσιου Λιάσκου, με το διοικητικό συμβούλιο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ).

Στην ιδιαίτερα αυτή εποικοδομητική συνάντηση, η ΣΕΕΔΔΕ ανέδειξε το μείζον θέμα της δυσλειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών, που σε συνδυασμό με την αναχρονιστική νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας, λειτουργούν ως τροχοπέδη στην καταπολέμηση πάσης φύσεως παράνομων δραστηριοτήτων στον κλάδο.

Ακόμη, τη συνάντηση απασχόλησε το θέμα της προβολής και προώθησης του τουρισμού, με τη ΣΕΕΔΔΕ να υπογραμμίζει ότι, όπως αυτή γίνεται μέχρι σήμερα από τις Περιφέρειες και τους Δήμους, δεν είναι αποτελεσματική, καθώς υπολείπεται σύγχρονων μεθόδων προσέγγισης και προσέλκυσης τουριστών. Παράλληλα, η ΣΕΕΔΔΕ υπογράμμισε την ανάγκη καθιέρωσης διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Η υπουργός ζήτησε και ενημερώθηκε εκτενώς από τα μέλη του Δ.Σ. της ΣΕΕΔΔΕ για τα κατά τόπους τουριστικά και κλαδικά θέματα και δεσμεύθηκε ότι θα τα εξετάσει κατά περίπτωση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων, ενώ το ενδιαφέρον το οποίο επέδειξαν η υπουργός Τουρισμού, κα. Κεφαλογιάννη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, κ. Λιάσκος, στα θέματα που τέθηκαν από το Δ.Σ. της ΣΕΕΔΔΕ, αλλά και η διαβεβαίωσή τους ότι θα μεριμνήσουν άμεσα για να δοθούν λύσεις, δημιουργούν μια καλή βάση για εμβάθυνση της συνεργασίας της ΣΕΕΔΔΕ με το υπουργείο, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων του κλάδου και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της ΣΕΕΔΔΕ, κ. Κωνσταντίνος Μπρεντάνος δήλωσε ικανοποιημένος και σημείωσε ότι η ΣΕΕΔΔΕ θα είναι αρωγός στην προσπάθεια για την ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024