Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κρουαζιέρα

Το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς στο λιμάνι της Σούδας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Νοέμβριος 2012, 16:07

Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε χθες το πρωί το κρουαζιερόπλοιο 'Serenade of the Seas', στο οποίο επιφυλάχθηκε θερμό καλωσόρισμα από το Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με το Σύλλογο Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς και το ΕΒΕΧ Χανίων.

Mε τη άφιξη του “Serenade of the Seas”, το οποίο είναι και το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς που προσέγγισε στο λιμάνι της Σούδας, επιφυλάχτηκε θερμό καλωσόρισμα όπου ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Σύλλογο Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς και το ΕΒΕΧ Χανίων οργάνωσαν υποδοχή, που περιελάμβανε παραδοσιακή μουσική, χορό και προσφορά παραδοσιακών κρητικών εδεσμάτων.

Στο εν λόγω κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιήθηκε συνάντηση και ανταλλαγή πλακετών με τον καπετάνιο και μέλη του πληρώματος στην οποία παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Σκουλάκης και η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Χανίων σε θέματα Τουρισμού, κα Μαρία Κοκκινάκη, καθώς και ο αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Δημήτρης Λειψάκης.
 
Στους παρευρισκόμενους στη συνάντηση, διαβιβάστηκε από την πλευρά του καπετάνιου και των παραγόντων του “Serenade of the Seas” η ικανοποίησή τους για την εικόνα που αντίκρισαν στο λιμάνι της Σούδας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το λιμάνι “προσφέρει άνεση και ευκολία προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων της τάξης μεγέθους “Serenade of the Seas”, ενώ ταυτόχρονα είναι και ιδιαίτερα ασφαλές”. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τη φιλοξενία του τόπου και των ανθρώπων του.

Ο δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε το πλήρωμα, τον καπετάνιο και τους επιβάτες του πλοίου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι “αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές για τον τόπο μας και τη χώρα μας”, ενώ προσέθεσε: “Τα Χανιά αποτελούν ένα προορισμό απόλυτα ασφαλή, φιλόξενο, με πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά, φυσικές ομορφιές, τα οποία και αποτελούν τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του”.

Στους επισκέπτες του κρουαζιερόπλοιου “Serenade of the Seas”, με 2.000 περίπου επιβάτες κρουαζιέρας, διανεμήθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό πληροφοριακό υλικό από το κέντρο τουριστικής πληροφόρησης του Δήμου Χανίων, που πλέον στεγάζεται εντός του νέου Σταθμού Εξυπηρέτησης και Υποδοχής Επιβατών Κρουαζιέρας στο λιμάνι της Σούδας, ενώ παράλληλα πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό θα διανέμεται σε επισκέπτες της πόλης των Χανίων και από τα υπόλοιπα δύο σημεία που λειτουργούν γι’αυτόν το σκοπό από το Δήμο Χανίων και πιο συγκεκριμένα: α) από το περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης (info point) στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και β) από το περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης (info point) στην Παλιά Πόλη (οδό Χάληδων).

Υπενθυμίζεται ότι έως τα τέλη Νοεμβρίου έχει προγραμματισθεί να αφιχθούν, αυτή τη φορά, στο λιμάνι των Χανίων, δύο ακόμη κρουαζιερόπλοια, το “Seaborn Odyssey” στις 9/11 και το “Artania” στις 21/11/2012.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top