Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Συνάντηση της βουλευτού των Πρασίνων Viola von Cramon με τον πρόεδρο του ΞΕΕ

Θοδωρής Κουμέλης - 13 Νοέμβριος 2012, 14:08

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικών σχέσεων με την Ε.Ε. κα Viola von Cramon επισήμανε την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες των Ελλήνων ξενοδόχων στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης των μονάδων τους.

Tο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας για την Ελλάδα, εξέφρασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικών σχέσεων με την Ε.Ε. κα Viola von Cramon, στο πλαίσιο χθεσινής συνάντησής της με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Γιώργο Τσακίρη.

Η βουλευτής των Πρασίνων, συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή Γερμανό Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Klemens Semtner, ζήτησε να ενημερωθεί από τον πρόεδρο του ΞΕΕ για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, την κίνηση από τη γερμανική αγορά, την κατάσταση των τουριστικών υποδομών της χώρας, καθώς και τη συνεργασία του ξενοδοχειακού κλάδου με την ελληνική κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο. Η κα Viola von Cramon επισήμανε την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες των Ελλήνων ξενοδόχων στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης των μονάδων τους, κριτήριο το οποίο πλέον για τους Γερμανούς τουρίστες-καταναλωτές αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιλογή του τόπου και καταλύματος των διακοπών τους.

Ο κ. Τσακίρης υπογράμμισε στη Γερμανίδα βουλευτή την “εικόνα τρόμου” που μεταφέρουν τα διεθνή, αλλά και τα γερμανικά, μέσα μαζικής ενημέρωσης από την Πλατεία Συντάγματος, η οποία μολονότι αποτελεί επεισόδιο μικρής εμβέλειας, πλήττει βαθύτατα τον ελληνικό τουρισμό. Ακολούθως συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η διοίκηση ποιότητας στα ελληνικά ξενοδοχεία, η εξοικονόμηση ενέργειας και οι πράσινες δράσεις στον τουρισμό, όπως και η πρωτοβουλία του ΞΕΕ για την προώθηση του ελληνικού πρωινού στα ξενοδοχεία μέσω της σύμπραξης με την τοπική αγροτική οικονομία. Επίσης, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι επαφές του ΞΕΕ με το Γερμανικό Κοινοβούλιο, ώστε να υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για θέματα που προάγουν τον ελληνικό τουρισμό και ενισχύουν τη συνεργασία  μεταξύ των δύο κρατών.

Σημειώνεται τέλος ότι η συγκεκριμένη συνάντηση εντάσσεται στο πρόγραμμα συναντήσεων που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια το ΞΕΕ, με στόχο την ενημέρωση στελεχών του Γερμανικού Κοινοβουλίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top