Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνιαίος φορέας τουρισμού δημιουργείται στην Κέρκυρα – Σταθερότητα αφίξεων

Ενιαίος φορέας τουρισμού δημιουργείται στην Κέρκυρα – Σταθερότητα αφίξεων

Την σύσταση ενός και μοναδικού φορέα διαχείρισης των τουριστικών θεμάτων στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Κέρκυρας αποφασίσθηκε κατά την τελευταία σύσκεψη που έγινε με τους τουριστικούς […]

Την σύσταση ενός και μοναδικού φορέα διαχείρισης των τουριστικών θεμάτων στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Κέρκυρα<.>ς<...> αποφασίσθηκε κατά την τελευταία σύσκεψη που έγινε με τους τουριστικούς φορείς στα γραφεία της ΤΕΔΚ υπό την προεδρία του προέδρου της Ένωσης Β. Κατσαρού. Κύριος σκοπός του φορέα είναι ο συντονισμός των δράσεων για την αποτελεσματικότερη προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και η επίλυση των προβλημάτων που εμποδίζουν την ομαλή εξέλιξη της δραστηριότητας στο νομό.

Σταθερή η πορεία των αφίξεων

Εν τω μεταξύ σταθερότητα φαίνεται να παρουσιάζει η πορεία των αφίξεων σε σχέση με πέρυσι διαψεύδοντας τις προβλέψεις για μείωση που θα έφτανε μέχρι και -20%, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεί της ΥΠΑ που παρουσίασε ο αερολιμενάρχης Kέρκυρας.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Σκιαδόπουλο από την 1η Mαρτίου έως την 31η Iουλίου η διαφορά στις αφίξεις εξωτερικού είναι μόλις -300 τουρίστες!

Συγκεκριμένα με ναυλωμένες πτήσεις έφθασαν 536.742 άτομα ενώ πέρυσι στο ίδιο χρονικό διάστημα είχαν έλθει 537.043. Οι δε αφίξεις σε σχέση με το 1999 είναι αυξημένες κατά 40.000 τουρίστες.

Αύξηση +3% παρουσιάζουν οι αφίξεις Bρετανών, ενώ οι αφίξεις των Γερμανών μειώθηκαν κατά -6%, και η αγορά των Iταλών -οι οποίοι επισκέπτονται την Κέρκυρα κυρίως με τα πλοία της ακτοπλοΐας- παρουσιάζει φέτος έντονα προβλήματα.

Μικρή μείωση αλλά με εμφανείς τάσεις ανάκαμψης παρουσιάζουν οι αφίξεις με πτήσεις εσωτερικού, οι οποίες ξεκίνησαν από το -18% για να φτάσουν τον Iούλιο στο -10%, τάση που αποδίδεται στο ξεπέρασμα του αρχικού "σφιξίματος" που δημιούργησαν οι υψηλότερες τιμές υπηρεσιών που επιβλήθηκαν λόγω του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024