Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ενιαίος φορέας τουρισμού δημιουργείται στην Κέρκυρα - Σταθερότητα αφίξεων

Θοδωρής Κουμέλης - 21 Αύγουστος 2001, 00:00

Την σύσταση ενός και μοναδικού φορέα διαχείρισης των τουριστικών θεμάτων στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Κέρκυρα<.>ς<...>

αποφασίσθηκε κατά την τελευταία σύσκεψη που έγινε με τους τουριστικούς φορείς στα γραφεία της ΤΕΔΚ υπό την προεδρία του προέδρου της Ένωσης Β. Κατσαρού. Κύριος σκοπός του φορέα είναι ο συντονισμός των δράσεων για την αποτελεσματικότερη προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και η επίλυση των προβλημάτων που εμποδίζουν την ομαλή εξέλιξη της δραστηριότητας στο νομό.

Σταθερή η πορεία των αφίξεων

Εν τω μεταξύ σταθερότητα φαίνεται να παρουσιάζει η πορεία των αφίξεων σε σχέση με πέρυσι διαψεύδοντας τις προβλέψεις για μείωση που θα έφτανε μέχρι και -20%, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεί της ΥΠΑ που παρουσίασε ο αερολιμενάρχης Kέρκυρας.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Σκιαδόπουλο από την 1η Mαρτίου έως την 31η Iουλίου η διαφορά στις αφίξεις εξωτερικού είναι μόλις -300 τουρίστες!

Συγκεκριμένα με ναυλωμένες πτήσεις έφθασαν 536.742 άτομα ενώ πέρυσι στο ίδιο χρονικό διάστημα είχαν έλθει 537.043. Οι δε αφίξεις σε σχέση με το 1999 είναι αυξημένες κατά 40.000 τουρίστες.

Αύξηση +3% παρουσιάζουν οι αφίξεις Bρετανών, ενώ οι αφίξεις των Γερμανών μειώθηκαν κατά -6%, και η αγορά των Iταλών -οι οποίοι επισκέπτονται την Κέρκυρα κυρίως με τα πλοία της ακτοπλοΐας- παρουσιάζει φέτος έντονα προβλήματα.

Μικρή μείωση αλλά με εμφανείς τάσεις ανάκαμψης παρουσιάζουν οι αφίξεις με πτήσεις εσωτερικού, οι οποίες ξεκίνησαν από το -18% για να φτάσουν τον Iούλιο στο -10%, τάση που αποδίδεται στο ξεπέρασμα του αρχικού "σφιξίματος" που δημιούργησαν οι υψηλότερες τιμές υπηρεσιών που επιβλήθηκαν λόγω του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top