Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Η χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται για τους Βούλγαρους τουρίστες

Βίκυ Καραντζαβέλου - 14 Νοέμβριος 2012, 10:16

Τριάντα τρία τουριστικά γραφεία από τη γειτονική Βουλγαρία, τα οποία ειδικεύονται στον εξερχόμενο τουρισμό για Θεσσαλονίκη, πήραν μια πρώτη γεύση από τις ετοιμασίες της πόλης για τα Χριστούγεννα.

Τουριστικούς πράκτορες από τη Βουλγαρία φιλοξένησε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να εντάξουν την πόλη στα τουριστικά τους πακέτα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τριάντα τρία τουριστικά γραφεία από τη γειτονική χώρα τα οποία ειδικεύονται στον εξερχόμενο τουρισμό για Θεσσαλονίκη, πήραν μια πρώτη γεύση από τις ετοιμασίες της πόλης για τα Χριστούγεννα. Επισκέφθηκαν συνολικά 16 ξενοδοχεία 3* 4* και 5*, τα οποία τους υποδέχτηκαν με εορταστική διάθεση και πολύχρωμες πινελιές από το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν ιδιαίτερα θετικές και ενθαρρυντικές για την έλευση Βούλγαρων επισκεπτών κατά τη διάρκεια των εορτών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και αναπλ. πρόεδρος του ΟΤΘ κ. Απόστολος Τζιτζικώστας υποδέχθηκε την αποστολή: “Η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας προσφέρονται για διακοπές όλους τους μήνες του χρόνου και θέλουμε  η τουριστική κίνηση από τη χώρα σας να συνεχίσει να αυξάνεται. Η Βουλγαρία αποτελεί για εμάς αγορά–στόχο, στην οποία επενδύουμε και περιμένουμε να λειτουργήσει προσθετικά στην αύξηση της τουριστικής μας κίνησης”.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Σπύρος Πέγκας, εκπροσωπώντας το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του ΟΤΘ κ. Γιάννη Μπουτάρη, σε συνέχεια της πολιτικής φιλίας απέναντι στο βουλγάρικο λαό που τέθηκε μεταξύ των δύο χωρών στην αποστολή του Δήμου στη Σόφια τον περασμένο μήνα, πρόσθεσε: “Μέσω των Βούλγαρων τουριστικών πρακτόρων, που ενημερώθηκαν για τις ξενοδοχειακές υποδομές της πόλης μας, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, καλούμε τους φίλους και γείτονές μας, να έρθουν και να γνωρίσουν από κοντά την ομορφιά και την ιστορία της Θεσσαλονίκης και δεσμεύομαι για μία θερμή και εγκάρδια υποδοχή, από μεριάς των Θεσσαλονικέων, προς τους επισκέπτες από τη Βουλγαρία”.

Το fam trip που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2012, διοργάνωσε ο ΟΤΘ, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, το γραφείο του ΕΟΤ στη Σόφια και την ΠΥΤ Κεντρικής Μακεδονίας.


Στη φωτογραφία, ο κ. Γιάννης Ασλάνης, πρόεδρος του Thessaloniki Convention & Visitors Bureau και γενικός διευθυντής Mediterranean Palace, ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και αναπλ. πρόεδρος του ΟΤΘ, και ο κ. Νίκος Σαπουντζής, γενικός διευθυντής του ΟΤΘ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top