Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠρώτη παρουσίαση των Green Key ξενοδοχείων και των Γαλάζιων Σημαίων της Ελλάδας στην WTM London
Πράσινος τουρισμός

Πρώτη παρουσίαση των Green Key ξενοδοχείων και των Γαλάζιων Σημαίων της Ελλάδας στην WTM London

Η παρουσίαση της καμπάνιας για τα Green Key ξενοδοχεία και τις Γαλάζιες Σημαίες της Ελλάδας, έγινε στη φετινή World Travel Market, όπου και διανεμήθηκαν τα περιοδικά 'Green Tourism in Greece' με όλα τα Green Key ξενοδοχεία της Ελλάδας, ενώ διανεμήθηκαν χάρτες με τις Γαλάζιες Σημαίες στην Ελλάδα σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης.

Η καμπάνια για τα Green Key ξενοδοχεία της Ελλάδας, όπως και για τις Γαλάζιες Σημαίες, ξεκίνησε από την World Travel Market του Λονδίνου. Στελέχη της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας και tour operator σχολίασαν θετικά την πρωτοβουλία και σημείωσαν ότι ο “πράσινος τουρισμός” είναι αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες τάσεις της αγοράς, όπως μετουσιώνεται στις οικολογικές ευαισθησίες του σύγχρονου επισκέπτη.

Η οργανώτρια εταιρεία της καμπάνιας, North Events, αναφέρει ότι καμία άλλη χώρα στο παρελθόν δεν έχει επιχειρήσει να παρουσιάσει συνολικά το “πράσινο” τουριστικό προφίλ της όπως η Ελλάδα, και το γεγονός αυτό απέσπασε τα θετικότερα σχόλια και συγχαρητήρια.

Η παρουσίαση έγινε με stand μέσα από το περίπτερο του ΕΟΤ, όπου και διανεμήθηκαν τα περιοδικά “Green Tourism in Greece” με όλα τα Green Key ξενοδοχεία της Ελλάδας και τις Γαλάζιες Σημαίες των μαρίνων, πλούσια ρεπορτάζ από την BIO Kouzina, συνεντεύξεις και άρθρα από στελέχη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας κ.ά., ενώ επίσης -για πρώτη φορά- διανεμήθηκαν χάρτες με όλες τις Γαλάζιες Σημαίες στην Ελλάδα σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης.

Μεγάλοι χορηγοί της καμπάνιας είναι οι TUI Fritidsresor, o Apollo Kuoni, η SAS Scandinavian Airlines και ο ΕΟΤ.
 
Επόμενος “σταθμός” της καμπάνιας είναι το 1ο Συνέδριο για τον Πράσινο Τουρισμό της Ελλάδας στην Στοκχόλμη στις 22 Νοεμβρίου 2012, ακολουθούμενο από μια τριήμερη προώθηση με κεντρικό περίπτερο στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Στοκχόλμης, το Gallerian. Στην συνέχεια θα “μεταφερθεί” στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού Reiselivsmessen Νορβηγίας, ΜΑΤΚΑ Φινλανδίας, Ferie For Alle Δανίας και ITB Berlin Γερμανίας, για να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2013 με παρουσίαση στην Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης, τη Ναντ της Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται ότι εθνικός διαχειριστής των προγραμμάτων Green Key και Γαλάζιων Σημαίων είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, ενώ οργανωτής της καμπάνιας είναι η εταιρεία North Events, που δραστηριοποιείται στις σκανδιναβικές αγορές, προβάλλοντας συστηματικά τον ελληνικό τουρισμό, πολιτισμό και γαστρονομία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024