Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ενοικίαση αυτοκινήτου

Πωλήσεις 116 εκατ. ευρώ για την AutoHellas Hertz στο 9μηνο του 2012

Θοδωρής Κουμέλης - 21 Νοέμβριος 2012, 09:32

Τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων της AutoHellas Hertz στο 9μηνο του 2012 έφθασαν τα 8,6 εκατ. ευρώ, από 15,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της AutoHellas Hertz ΑΤΕΕ ανήλθε το 9μηνο του 2012 στα 116,5 εκατ. ευρώ, έναντι 133,4 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, λόγω κυρίως της σημαντικής επιβράδυνσης στην πώληση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που επιστρέφουν. Oι ενοικιάσεις, που αποτελούν το βασικό αντικείμενο της εταιρείας, είχαν κάμψη 6,7%.   

Tα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων έφθασαν τα 57.1 εκατ. ευρώ, ενώ οι λειτουργικές ταμειακές ροές βελτιώθηκαν στα 28,9 εκατ. ευρώ, επιτρέποντας παράλληλα την ενίσχυση των διαθεσίμων σε ενοποιημένο επίπεδο που έφτασαν τα 101 εκατ. ευρώ, παρά την παράλληλη μείωση του δανεισμού κατά 15,1 εκατ. ευρώ και την καταβολή μερίσματος 5,5 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας έφθασαν τα 8,6 εκατ. ευρώ, από 15,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η μείωση αυτή ήταν αποτέλεσμα της κάμψης του κύκλου εργασιών, κυρίως των πωλήσεων των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων,  καθώς και της έκτακτης ζημιάς από επενδυτική δραστηριότητα σε συνδυασμό με την μείωση του αναβαλλόμενου φόρου λόγω αλλαγής των φορολογικών συντελεστών στο αντίστοιχο περυσινό εννεάμηνο. Είναι  σημαντικό ότι τα αποτελέσματα του γ΄τριμήνου ήταν σε ίδιο επίπεδο με το 2011, εκμεταλλευόμενοι την ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης.

Από τις 15 Μαϊου 2012 η εταιρεία έχει και τα δικαιώματα βραχυχρόνιων  ενοικιάσεων και στη Ρουμανία. Η εταιρεία πλέον δραστηριοποιείται σε 5 χώρες του εξωτερικού, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σερβία και Μαυροβούνιο, όπου ακολουθεί πολιτική λελογισμένης ανάπτυξης, “χτίζοντας” σταδιακά την παρουσία της.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top