Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑνωμαλίες στις πτήσεις πάνω από τη Ν. Ζηλανδία λόγω έκρηξης ηφαιστείου
Αερομεταφορές

Ανωμαλίες στις πτήσεις πάνω από τη Ν. Ζηλανδία λόγω έκρηξης ηφαιστείου

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στη Νέα Ζηλανδία, λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου του όρους Tongariro, στο Βόρειο Νησί του αρχιπελάγους της χώρας.

Το ηφαίστειο του όρους Tongariro, που βρίσκεται στο Βόρειο Νησί του αρχιπελάγους της Νέας Ζηλανδίας, εξερράγη χθες, δημιουργώντας ένα σύννεφο τέφρας, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Σεισμολογίας της Νέας Ζηλανδίας, GNS Science.

Το Ινστιτούτο εξέδωσε προειδοποίηση στις 13:25 (00:25 GMT), όταν οι πρώτοι πίδακες τέφρας βγήκαν από τον κρατήρα του ηφαιστείου, που ξύπνησε τον Αύγουστο μετά από περισσότερο από έναν αιώνα αδράνειας. Η έκρηξη ήταν μικρή, αλλά μια βροχή τέφρας μπορεί να πλήξει τις γύρω κοινότητες, προειδοποίησαν οι αρχές. Ορειβάτες και περιπατητές στα μονοπάτια του βουνού είναι ασφαλείς. Η στάχτη έχει φτάσει σε ύψος 2 χλμ.

Η έκρηξη του ηφαιστείου του Όρους Tongariro τον Αύγουστο, η πρώτη από το 1897, δεν προκάλεσε ροή λάβας, αλλά παρήγαγε ένα σύννεφο τέφρας που είχε διαταράξει έντονα την εναέρια κυκλοφορία.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας, Air New Zealand συμβολεύει τους επιβάτες ότι μερικές από τις πτήσεις της μπορεί να έχουν καθυστέρηση ή και να ακυρωθούν εξαιτίας της έκρηξης. Η εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, Brigitte Ransom δήλωσε ότι ήδη δύο πτήσεις έχου ακυρωθεί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024