Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυγκέντρωση υπογραφών στη Χίο, με αφορμή τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια
Αερομεταφορές

Συγκέντρωση υπογραφών στη Χίο, με αφορμή τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια

Συγκέντρωση υπογραφών, για το ακριβό κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, προχωρεί ο Δήμος Χίου, σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών και τη ΔΗΚΕΧ.

Στη συγκέντρωση υπογραφών, για το ακριβό κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, προχωρεί ο Δήμος Χίου, σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών και τη ΔΗΚΕΧ. Επισημαίνοντας ότι η τιμή του εισιτηρίου για Αθήνα ανέρχεται στα 115 ευρώ, πολύ υψηλότερη από αντίστοιχες διαδρομές προς Ρόδο και Μυτιλήνη, τονίζεται ότι το κόστος για τους νησιώτες είναι απαγορευτικό, όταν αυτοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς”.

“…Δεν είναι δυνατόν εισιτήρια με προορισμό το εξωτερικό να είναι οικονομικότερα από εισιτήρια του εσωτερικού. Για να πάει κανείς στη γειτονική Ιταλία θα χρειαστεί μόνο να πληρώσει το αντίτιμο των 59 ευρώ, ενώ για να ταξιδέψει προς τη Χίο θα πληρώσει τη διπλάσια ή και την τριπλάσια τιμή! Πώς παραπονιόμαστε τότε ότι κάθε καλοκαίρι ο τουρισμός μας μειώνεται;… Πώς θα εξυπηρετηθεί ο Χιώτης δημότης για τις προσωπικές του ανάγκες;”, αναφέρουν στο κείμενο διαμαρτυρίας.

“Το κόστος για τους νησιώτες είναι απαγορευτικό όταν αυτοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς. Το νησί μας ουσιαστικά αποκλείεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα με τα απαγορευτικά απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι υποχρεώσεις των συμπολιτών μας στις μεγάλες ελληνικές πόλεις( ιατρικές, εργασιακού χαρακτήρα ή σπουδών) είτε αναβάλλονται είτε οι ταξιδιώτες αναγκάζονται εκουσίως να πέσουν θύματα της εκμετάλλευσης της μίας και μοναδικής αεροπορικής εταιρείας που μονοπωλεί στο νησί μας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Δεν είναι δυνατόν εισιτήρια με προορισμό το εξωτερικό να είναι οικονομικότερα από εισιτήρια του εσωτερικού. Για να πάει κανείς στη γειτονική Ιταλία θα χρειαστεί μόνο να πληρώσει το αντίτιμο των 59 ευρώ, ενώ για να ταξιδέψει προς τη Χίο θα πληρώσει τη διπλάσια ή και την τριπλάσια τιμή! Πώς παραπονιόμαστε τότε ότι κάθε καλοκαίρι ο τουρισμός μας μειώνεται; Γιατί να επιλέξει ο τουρίστας του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού να επισκεφτεί το νησί της Χίου; Πώς θα εξυπηρετηθεί ο Χιώτης δημότης για τις προσωπικές του ανάγκες;

Προκειμένου να μειωθεί το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων Χρειάζεται ανταγωνισμός! Όσο μόνο μία εταιρεία εκμεταλλεύεται τη γραμμή Χίος –  Αθήνα – Χίος η τιμή συνεχώς θα ανεβαίνει!”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024