Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων

'Πράσινο φως' από το Υπουργείο Τουρισμού στην υλοποίηση πάγιων αιτημάτων του HAPCO

Θοδωρής Κουμέλης - 22 Νοέμβριος 2012, 10:25

Μεταξύ των προτάσεων του HAPCO για την ενίσχυση της ροής συνεδρίων προς την Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται και ένα εκ των πάγιων αιτημάτων του Συνδέσμου, το Μητρώο Συνεδρίων.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συνάντηση αντιπροσωπείας μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) με την υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και εν συνεχεία με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, κ. Αναστάσιο Λιάσκο.

Αμφότεροι ενέσκυψαν στους προβληματισμούς του HAPCO για το μέλλον του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα, εξαιτίας τόσο της γενικότερης οικονομικής κρίσης, όσο και των αλλαγών στις διοργανώσεις ιατρικού περιεχομένου βάσει πρόσφατης τροποποίησης εγκυκλίου του ΕΟΦ, που έχουν οδηγήσει στη μείωση των συνεδρίων στη χώρα. Η επαναφορά της συνεδριακής αγοράς στους πρότερους ρυθμούς λειτουργίας της κρίθηκε από όλους ομόφωνα ως άκρως απαραίτητη για τη διασφάλιση τόσο των χιλιάδων θέσεων εργασίας, όσο και της όποιας εισροής εσόδων στα εθνικά ταμεία.

Προς αυτή δε την κατεύθυνση, τόσο η υπουργός, όσο και ο γενικός γραμματέας, δήλωσαν την πλήρη στήριξή τους στις δράσεις του HAPCO, που απώτερο στόχο έχουν την ενίσχυση της ροής συνεδρίων προς την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, η αντιπροσωπεία του HAPCO κατέθεσε σχετικές προτάσεις της, αρκετές εκ των οποίων όχι μόνο έγιναν αποδεκτές, αλλά κρίθηκαν και ως άμεσα εφαρμόσιμες, δεδομένου ότι δεν προϋποθέτουν μεγάλο κόστος. Μεταξύ αυτών των προτάσεων αξίζει να αναφερθεί ότι συμπεριλαμβάνεται και ένα εκ των πάγιων αιτημάτων του HAPCO, που δεν είναι άλλο από το Μητρώο Συνεδρίων, η σύσταση του οποίου θα κάνει πραγματικότητα τη συλλογή και επεξεργασία στατιστικών στοιχείων για τα συνέδρια στην Ελλάδα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top