Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί'Πράσινο φως' από το Υπουργείο Τουρισμού στην υλοποίηση πάγιων αιτημάτων του HAPCO
Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων

'Πράσινο φως' από το Υπουργείο Τουρισμού στην υλοποίηση πάγιων αιτημάτων του HAPCO

Μεταξύ των προτάσεων του HAPCO για την ενίσχυση της ροής συνεδρίων προς την Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται και ένα εκ των πάγιων αιτημάτων του Συνδέσμου, το Μητρώο Συνεδρίων.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συνάντηση αντιπροσωπείας μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) με την υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και εν συνεχεία με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, κ. Αναστάσιο Λιάσκο.

Αμφότεροι ενέσκυψαν στους προβληματισμούς του HAPCO για το μέλλον του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα, εξαιτίας τόσο της γενικότερης οικονομικής κρίσης, όσο και των αλλαγών στις διοργανώσεις ιατρικού περιεχομένου βάσει πρόσφατης τροποποίησης εγκυκλίου του ΕΟΦ, που έχουν οδηγήσει στη μείωση των συνεδρίων στη χώρα. Η επαναφορά της συνεδριακής αγοράς στους πρότερους ρυθμούς λειτουργίας της κρίθηκε από όλους ομόφωνα ως άκρως απαραίτητη για τη διασφάλιση τόσο των χιλιάδων θέσεων εργασίας, όσο και της όποιας εισροής εσόδων στα εθνικά ταμεία.

Προς αυτή δε την κατεύθυνση, τόσο η υπουργός, όσο και ο γενικός γραμματέας, δήλωσαν την πλήρη στήριξή τους στις δράσεις του HAPCO, που απώτερο στόχο έχουν την ενίσχυση της ροής συνεδρίων προς την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, η αντιπροσωπεία του HAPCO κατέθεσε σχετικές προτάσεις της, αρκετές εκ των οποίων όχι μόνο έγιναν αποδεκτές, αλλά κρίθηκαν και ως άμεσα εφαρμόσιμες, δεδομένου ότι δεν προϋποθέτουν μεγάλο κόστος. Μεταξύ αυτών των προτάσεων αξίζει να αναφερθεί ότι συμπεριλαμβάνεται και ένα εκ των πάγιων αιτημάτων του HAPCO, που δεν είναι άλλο από το Μητρώο Συνεδρίων, η σύσταση του οποίου θα κάνει πραγματικότητα τη συλλογή και επεξεργασία στατιστικών στοιχείων για τα συνέδρια στην Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024