Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οινικός τουρισμός

Περίπου 2.500 οινόφιλοι στη φετινή εκδήλωση 'Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Νοέμβριος 2012, 10:07

Πολλαπλασιάστηκε και φέτος το οινόφιλο κοινό που επισκέφθηκε την εκδήλωση γευστικής δοκιμής 'Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά', που οργανώθηκε για 7η συνεχή χρονιά στο χώρο που καθιερώθηκε, στο ξενοδοχείο Hilton.

Οι επισκέπτες της μονοήμερης εκδήλωσης “Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά” έφτασαν φέτος σχεδόν τους 2.500, από 2.000 περίπου πέρυσι, επιβεβαιώνοντας τη δήλωση του προέδρου της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ), οινοποιού κ. Γιάννη Τσέλεπου, ότι “η δυναμική των πελοποννήσιων οινοπαραγωγών κοντράρει την κρίση”.

Όλες οι οινοπαραγωγικές περιοχές της Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκαν στη εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο Hilton, μέσω 27 οινοποιείων που παρουσίασαν μια ευρύτατη γκάμα κρασιών η οποία επιβεβαιώνει τον αμπελοοινικό πλούτο της “Πολυστάφυλου” Πελοποννήσου, γνωστής και ως “Αμπελόεσσας”.

Το αμπελουργικό διαμέρισμα της Πελοποννήσου είναι το 3ο μεγαλύτερο της χώρας και φιλοξενεί επτά ονομαστές “Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης”, στη Νεμέα (κόκκινα κρασιά από την ποικιλία αγιωργίτικο), στη Μαντινεία (λευκά κρασιά από μοσχοφίλερο), στη Μονεμβασιά (λευκά γλυκά κρασιά Malvazia) και στην Πάτρα, όπου, εκτός από τα λευκά κρασιά από ροδίτη, υπάρχουν και τα περίφημα γλυκά κρασιά Μοσχάτος Πατρών, Μοσχάτος Ρίου Πατρών και Μαυροδάφνη Πατρών.  

Εκτός αυτού, ο ιδιαίτερος γεωκλιματικός πλούτος της Πελοποννήσου, που μεταφράζεται σε δεκάδες διαφορετικά αμπελοτόπια, ορεινά και πεδινά, έχει οδηγήσει το νομοθέτη να αναγνωρίσει 14 διαφορετικούς “Τοπικούς Οίνους”, που σήμερα πλέον ονομάζονται “Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις” (ΠΓΕ). Οι δραστήριοι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου καλλιεργούν δεκάδες διαφορετικές ποικιλίες αμπέλου, δίνοντας κατ’αυτόν τον τρόπο μια πραγματικά μοναδικού εύρους προσφορά κρασιών, που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες των φίλων του κρασιού.

Οι Πελοποννήσιοι οινοποιοί παρουσίασαν λευκά κρασιά εσοδείας 2011, που παραμένουν σε εξαιρετική κατάσταση και πολλά κόκκινα κρασιά, κυρίως του 2009 και 2008, αλλά και παλαιότερων εσοδειών, καταδεικνύοντας τη δυνατότητά τους για βελτιούμενη παλαίωση στη φιάλη, για ένα ακόμα πιο πολύπλοκο και ενδιαφέρον γευστικό αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κληρώθηκαν στους επισκέπτες 15 φιάλες, κυρίως τύπου Magnum (1,5 lt), αλλά και μεγαλύτερες, με σπουδαία κρασιά διαφόρων οινοποιείων, τα περισσότερα ήδη 6-8 ετών και με μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω παλαίωσης.

Η εκδήλωση “Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά” οργανώνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, για λογαριασμό της ΕΝΟΑΠ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top