Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠερίπου 2.500 οινόφιλοι στη φετινή εκδήλωση 'Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά'
Οινικός τουρισμός

Περίπου 2.500 οινόφιλοι στη φετινή εκδήλωση 'Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά'

Πολλαπλασιάστηκε και φέτος το οινόφιλο κοινό που επισκέφθηκε την εκδήλωση γευστικής δοκιμής 'Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά', που οργανώθηκε για 7η συνεχή χρονιά στο χώρο που καθιερώθηκε, στο ξενοδοχείο Hilton.

Οι επισκέπτες της μονοήμερης εκδήλωσης “Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά” έφτασαν φέτος σχεδόν τους 2.500, από 2.000 περίπου πέρυσι, επιβεβαιώνοντας τη δήλωση του προέδρου της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ), οινοποιού κ. Γιάννη Τσέλεπου, ότι “η δυναμική των πελοποννήσιων οινοπαραγωγών κοντράρει την κρίση”.

Όλες οι οινοπαραγωγικές περιοχές της Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκαν στη εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο Hilton, μέσω 27 οινοποιείων που παρουσίασαν μια ευρύτατη γκάμα κρασιών η οποία επιβεβαιώνει τον αμπελοοινικό πλούτο της “Πολυστάφυλου” Πελοποννήσου, γνωστής και ως “Αμπελόεσσας”.

Το αμπελουργικό διαμέρισμα της Πελοποννήσου είναι το 3ο μεγαλύτερο της χώρας και φιλοξενεί επτά ονομαστές “Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης”, στη Νεμέα (κόκκινα κρασιά από την ποικιλία αγιωργίτικο), στη Μαντινεία (λευκά κρασιά από μοσχοφίλερο), στη Μονεμβασιά (λευκά γλυκά κρασιά Malvazia) και στην Πάτρα, όπου, εκτός από τα λευκά κρασιά από ροδίτη, υπάρχουν και τα περίφημα γλυκά κρασιά Μοσχάτος Πατρών, Μοσχάτος Ρίου Πατρών και Μαυροδάφνη Πατρών.  

Εκτός αυτού, ο ιδιαίτερος γεωκλιματικός πλούτος της Πελοποννήσου, που μεταφράζεται σε δεκάδες διαφορετικά αμπελοτόπια, ορεινά και πεδινά, έχει οδηγήσει το νομοθέτη να αναγνωρίσει 14 διαφορετικούς “Τοπικούς Οίνους”, που σήμερα πλέον ονομάζονται “Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις” (ΠΓΕ). Οι δραστήριοι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου καλλιεργούν δεκάδες διαφορετικές ποικιλίες αμπέλου, δίνοντας κατ’αυτόν τον τρόπο μια πραγματικά μοναδικού εύρους προσφορά κρασιών, που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες των φίλων του κρασιού.

Οι Πελοποννήσιοι οινοποιοί παρουσίασαν λευκά κρασιά εσοδείας 2011, που παραμένουν σε εξαιρετική κατάσταση και πολλά κόκκινα κρασιά, κυρίως του 2009 και 2008, αλλά και παλαιότερων εσοδειών, καταδεικνύοντας τη δυνατότητά τους για βελτιούμενη παλαίωση στη φιάλη, για ένα ακόμα πιο πολύπλοκο και ενδιαφέρον γευστικό αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κληρώθηκαν στους επισκέπτες 15 φιάλες, κυρίως τύπου Magnum (1,5 lt), αλλά και μεγαλύτερες, με σπουδαία κρασιά διαφόρων οινοποιείων, τα περισσότερα ήδη 6-8 ετών και με μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω παλαίωσης.

Η εκδήλωση “Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά” οργανώνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, για λογαριασμό της ΕΝΟΑΠ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024