Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ γαστρονομία συγκριτικό τουριστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας
Ελληνικό Πρωινό

Η γαστρονομία συγκριτικό τουριστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας

Απώτερος στόχος του ΞΕΕ μέσω της πρωτοβουλίας του 'Ελληνικού Πρωινού' είναι η ανάδειξη του άφθονου γαστρονομικού πλούτου όλων των περιοχών της χώρας και η αύξηση της ικανοποίησης των ξενοδοχειακών πελατών μέσω της δημιουργίας μοναδικών γευστικών εμπειριών.

Κατά τα χθεσινά εγκαίνια του περιπτέρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας στην 28η Philoxenia, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθ. Αθανάσιος Τσαυτάρης υπογράμμισαν την ανάγκη εμπλουτισμού του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας και μέσα από τη γαστρονομία, που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας έναντι του ανταγωνισμού, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του ΞΕΕ. Όπως ανέφεραν μέσα από το “Ελληνικό Πρωινό” προσδιορίζεται η μοναδικότητα και ο χαρακτήρας ενός προορισμού.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Τσακίρης τόνισε ότι ήδη 54 ξενοδοχεία από όλη την Ελλάδα πληρούν τις προϋποθέσεις και συμμετέχουν στο πρόγραμμα του “Ελληνικού Πρωινού”, παρόλο που οι εντάξεις ξενοδοχείων ξεκίνησαν προ δύο μηνών. Ακολούθως ο Τσακίρης ανέφερε ότι εξετάζεται η ένταξη ακόμη 109 ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα, αναμένοντας σημαντική αύξηση της ανταπόκρισης των μελών του ΞΕΕ από όλη την Ελλάδα, στο άμεσο μέλλον.
 
Υπενθυμίζεται ότι, το πρόγραμμα “Ελληνικό Πρωινό” αποσκοπεί στον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρουν τα ξενοδοχεία, με προϊόντα του κάθε τόπου και προορισμού, έτσι ώστε η πρωινή γευστική εμπειρία του κάθε ξένου και εγχώριου επισκέπτη να έχει σχέση με την Ελλάδα και ειδικότερα με τη συγκεκριμένη περιοχή που επισκέπτεται. Συγχρόνως, επιτυγχάνεται η διασύνδεση του τουριστικού τομέα με τον πρωτογενή, ώστε η ωφέλεια από τη δραστηριότητα να διαχέεται σε όλη την κοινωνία.

Σημειώνεται, ότι απώτερος στόχος του ΞΕΕ μέσω της πρωτοβουλίας του “Ελληνικού Πρωινού” είναι η ανάδειξη του άφθονου γαστρονομικού πλούτου όλων των περιοχών της χώρας και η αύξηση της ικανοποίησης των ξενοδοχειακών πελατών μέσω της δημιουργίας μοναδικών γευστικών εμπειριών.

Επισημαίνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα υποστηρίζεται και υλοποιείται με αποκλειστική χρηματοδότηση του ΞΕΕ.

Στη φωτογραφία, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθ. Αθανάσιος Τσαυτάρης με την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και τον πρόεδρο του ΞΕΕ, κ. Γιώργο Τσακίρη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024