Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαStop στην επέκταση του Αεροδρομίου Χανίων από το ΣτΕ
Αεροδρόμια

Stop στην επέκταση του Αεροδρομίου Χανίων από το ΣτΕ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε τελικά την κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η οποία με ασφαλιστικά μέτρα είχε μπλοκάρει το έργο της επέκτασης του Διεθνούς Αεροδρομίου Χανίων 'Ιωάννης Δασκαλογιάννης'.

Με την υπ’αριθμ. 679/2012 απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίπτει κατά το μέρος που αναλογεί την ένσταση της ΑΚΤΩΡ που στρέφεται κατά της ΕΚΤΕΡ, δέχεται κατά μέρος την παρέμβαση της τελευταίας, δέχεται την παρέμβαση της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ κατά το μέρος που στρέφεται κατά της κυπριακής ΝΕΜΕΣΙΣ ΑΤΕ, αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού κ. Σταύρου Καλογιάννη περί του διαγωνισμού από τις 23 Αυγούστου 2012, διατάσσει τη μη κατακύρωση του διαγωνισμού και τη μη υπογραφή της σύμβασης με τη ΝΕΜΕΣΙΣ ΑΤΕ και απορρίπτει την παρέμβαση της ΝΕΜΕΣΙΣ.

Η απόφαση, που ουσιαστικά δικαιώνει την ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, εκδόθηκε χθες και πλέον βάζει πιθανώς οριστικό τέλος για το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων, προυπολογισμού 100 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε αναβληθεί δύο φορές στο ΣτΕ, ενώ στην τελευταία αναβολή είχε αλλάξει και ο εισηγητής. Τελικά, εκδικάστηκε στις 12 του μήνα.

Άγνωστο είναι πλέον αν θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την επέκταση και βέβαια για το αν και κατά πόσο θα είναι διαθέσιμα τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που είχαν δεσμευθεί για το έργο στην παρούσα φάση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024