Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίNational Geographic: Η Θεσσαλονίκη στους 20 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2013
Προορισμός

National Geographic: Η Θεσσαλονίκη στους 20 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2013

Στους 20 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς, που πρέπει να επισκεφθεί κανείς εντός του 2013, συγκαταλέγει τη Θεσσαλονίκη το περιοδικό 'National Geographic'.

“Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης παραμένει ένα από τα τελευταία αστικά παραλιακά μέτωπα στη νότια Ευρώπη που δεν έχει εγκλωβιστεί από κάποια γιγάντια μαρίνα. Αντιθέτως, τα ξύλινα καΐκια εξακολουθούν να αρμενίζουν στον ήσυχο κόλπο, ενώ μονοπάτια ιχνογραφούν το ελικοειδές παραλιακό μέτωπο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, περίπου 320 μίλια βόρεια -κι έναν ολόκληρο κόσμο μακρύτερα- από τη χαοτική Αθήνα”, αναφέρει χαρακτηριστικά το National Geographic, το οποίο κατατάσσει τη Θεσσαλονίκη μεταξύ των 20 κορυφαίων ταξιδιωτικών προορισμών του κόσμου για το 2013.

Και το κείμενο του συντάκτη του περιοδικού συνεχίζει: “Παρά το γεγονός ότι η κρίση του ευρώ έχει προκαλέσει κύματα της δυσαρέσκειας, είναι τα παλιές λαϊκές αγορές γεμάτες ώριμα φρούτα και φρέσκα βαρέλια φέτα, που συμβολίζουν αυτήν την πόλη. Μεταξύ κειμήλιων της Βυζαντινής και της Οθωμανικής εποχής βρίσκονται γκαλερί τέχνης, μποέμ νυχτερινά κέντρα, και hot εστιατόρια, όλα μέρος της νεανικής (περίπου 50% εκατό του πληθυσμού), do-it-yourself κουλτούρας της πόλης. “Οδηγούμαστε από την αισιοδοξία μας και τη θετική ενέργεια για ένα νέο τρόπο ζωής που αγκαλιάζει την κληρονομιά μας’, λέει η Βίκυ Παπαδημητρίου, απόφοιτη πανεπιστημίου, που βοήθησε στην εκστρατεία της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014”.

Στο σχετικό άρθρο περιλαμβάνονται, επίσης, χρηστικές πληροφορίες για το τι μπορεί κανείς να δει στη Θεσσαλονίκη, πού να φάει, τι να αγοράσει, τι να παρακολουθήσει πριν φύγει.

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, στο σχετικό κατάλογο του National Geographic περιλαμβάνονται- μεταξύ άλλων η Κριμαία, η Μασσαλία, η Ραβέννα, η αρχαία Γέρασα στην Ιορδανία, το Μπόντο στη Νορβηγία, το Βαλπαραΐζο στη Χιλή, το Κιότο στην Ιαπωνία, το Μαλάουι, η Ουγκάντα κ.ά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024