Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιβάλλον

Απόθεση βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδες του Ολύμπου

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Δεκέμβριος 2012, 12:49

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διερευνήσει το ζήτημα της απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδες του Ολύμπο, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτωνα Αρσένη, που δηλώνει ότι η απόθεση αυτή θα είναι μια αρνητική εξέλιξη και για την τουριστική δραστηριότητα.

Την πρόθεσή της για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης απόθεσης 82.000 τόνων βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδες του Ολύμπου υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε σχετική γραπτή ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτων Αρσένης.

Ο ευρωβουλευτής επισημαίνει στην ερώτησή του ότι δύο πανεπιστημιακές εκθέσεις που συντάχθηκαν στο παρελθόν για το συγκεκριμένο υλικό αμφισβητούν τον χαρακτηρισμό του ως “μη επικίνδυνου” κρίνοντας την τεκμηρίωση ως ελλιπέστατη, ασαφή και αβάσιμη. Υπογραμμίζει επίσης ότι η απόθεση του εν λόγω αποβλήτου αποφασίστηκε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου χώρου απόθεσης.

Η Επιτροπή στην απάντησή της δήλωσε ότι θα ζητήσει περαιτέρω πληροφορίες για τα ζητήματα αυτά.

Με αφορμή την απάντηση της Επιτροπής ο κ. Αρσένης δήλωσε τα εξής: “Καλώ για άλλη μια φορά τις αρμόδιες αρχές να αποσύρουν την έγκριση της απόφασης απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στον Όλυμπο. Ο Όλυμπος δεν είναι απλά ένα σημείο στο χάρτη, αλλά αποτελεί παγκόσμια περιβαλλοντική και πολιτιστική κληρονομιά και απαιτεί το σεβασμό μας.

Πέραν της υποβάθμισης που θα προκαλέσει η απόθεση των βιομηχανικών αποβλήτων στο περιβάλλον, τον υδροφόρο ορίζοντα και το υδατικό απόθεμα, θα είναι μια αρνητική εξέλιξη και για την τουριστική δραστηριότητα, η οποία αποτελεί και την ‘βαριά βιομηχανία’ της περιοχής. Όλη η προσοχή μας λοιπόν θα πρέπει να εστιάζεται στο πώς θα διατηρήσουμε και πώς θα αναβαθμίσουμε τον τουριστικό τομέα που αποτελεί και μεγάλο εργοδότη στην περιοχή, βασιζόμενοι στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top