Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυστηματική και μόνιμη συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΤΑΙΠΕΔ
Λιμένες

Συστηματική και μόνιμη συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΤΑΙΠΕΔ

Συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΤΑΙΠΕΔ, σε συστηματική και μόνιμη βάση, όσον αφορά τους τουριστικούς λιμένες της χώρας -και ειδικότερα σε θέματα που σχετίζονται με την περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και τις ωφέλειες που θα προκύψουν για τις τοπικές κοινωνίες.

Η ιδιωτικοποίηση των τουριστικών λιμένων που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου κ. Τάκη Αθανασόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γιάννη Εμίρη.

Αποφασίστηκε η συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΤΑΙΠΕΔ, σε συστηματική και μόνιμη βάση, όσον αφορά τους τουριστικούς λιμένες της χώρας -και ειδικότερα σε θέματα που σχετίζονται με την περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και τις ωφέλειες που θα προκύψουν για τις τοπικές κοινωνίες. Επίσης, παρουσιάστηκαν οι κατευθύνσεις και προβλεπόμενες ρυθμίσεις του Ειδικού Πλαισίου Χωρικής Οργάνωσης και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό, που εφεξής θα ρυθμίζουν τη χωροθέτηση και οργάνωση των τουριστικών λιμένων της χώρας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνει ως πρώτη προτεραιότητα την αξιοποίηση των λιμένων με επίκεντρο τον Άλιμο. Τέλος, συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την επιτάχυνση και διευκόλυνση της αδειοδότησης των τουριστικών λιμένων, την οριοθέτηση της χερσαίας ζώνης και άλλα ζητήματα λειτουργικής οργάνωσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024