Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνΗμερίδα για την τουριστική ανάπτυξη της κοιλάδας του Αχελώου
Εναλλακτικός τουρισμός

Ημερίδα για την τουριστική ανάπτυξη της κοιλάδας του Αχελώου

Ημερίδα με θέμα 'Αγροτική και Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Εναλλακτικός Τουρισμός – Προοπτικές Ανάπτυξης της Κοιλάδας του Αχελώου' έγινε χθες στην Αιτωλοακαρνανία.

Η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργάνωσε ημερίδα-τηλεοπτική εκπομπή με θέμα: “Αγροτική και Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Εναλλακτικός Τουρισμός – Προοπτικές Ανάπτυξης της Κοιλάδας του Αχελώου”. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους Δήμους Αμφιλοχίας, Γ. Καραϊσκάκη, Αγράφων και Αργιθέας και με τα Γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου (13:00-15:00), στην Κοιλάδα του Αχελώου, στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας.

Συμμετείχαν οι κ.κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Παπανικολάου, ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Δανέλλης, ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Μόσχος Κορασίδης, γενικός γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Απόστολος Κατσιφάρας, περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Μανώλης Αγγελάκας, γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Παρεμβάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης έκαναν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Martin Schulz, ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, κ. Hannes Swoboda, ο πρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ, κ. Joseph Daul, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Paolo De Castro και ο Κύπριος ευρωβουλευτής κ. Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Την ημερίδα “ανοίξαν” οι δήμαρχοι κ.κ.: Απόστολος Κοιμήσης, Αμφιλοχίας, Χρήστος Καναβός, Αργιθέας, Δημήτρης Γαλλίκας, Καραϊσκάκη και Δημήτρης Τάτσης, Αγράφων.

Η εκδήλωση, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε:

  • ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα κύρια σημεία των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους Κανονισμούς που θα διέπουν το ΕΣΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Ταμείο Συνοχής) κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020.
  • ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων επί των νομοθετικών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα μεταρρύθμιση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και τις προοπτικές της για την Αγροτική Ανάπτυξη της χώρας.
  • ενημέρωση για τις συνέπειες που θα έχει στην Κοινή Γεωργική Πολιτική και στην Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ η ανάγκη αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής και προσαρμογής σε αυτήν.
  • ενημέρωση για θέματα Αγροτουρισμού, Ορεινού Τουρισμού και Εναλλακτικού Τουρισμού αλλά και ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων και προτάσεων για την ανάπτυξη της Κοιλάδας του Αχελώου.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024