Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠαρουσίαση του ‘Ελληνικού Πρωινού’ στη Μαγνησία
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Παρουσίαση του ‘Ελληνικού Πρωινού’ στη Μαγνησία

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού πραγματοποίησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με τη συνεργασία και υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volou στο Βόλο.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με τη συνεργασία και υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησαν εκδήλωση για την παρουσίαση, ανάδειξη και προώθηση του “Ελληνικού Πρωινού”, την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volou στο Βόλο.

Το “Ελληνικό Πρωινό”, μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, είναι ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση, με στόχο να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας και να δώσει τη δυνατότητα να συνδεθούν ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό, αλλά και να αποκτήσει η χώρα μας άλλο ένα τουριστικό προϊόν.

Στην εκδήλωση είχαν προσκαλεστεί όλα τα ξενοδοχεία-μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα που έχει η ένταξη του “Ελληνικού Πρωινού” στις επιχειρήσεις τους, αλλά και να λάβουν απαντήσεις σε απορίες, ερωτήματα και διευκρινήσεις από τον υπεύθυνο της οργάνωσης και προώθησης του “Ελληνικού Πρωινού” εκ μέρους του ΞΕΕ, κ. Γιώργο Πίττα, και τον αντιπρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κώστα Λεβέντη.

Την επιμέλεια της παρουσίασης του Ελληνικού Πρωινού είχε αναλάβει το ξενοδοχείο Domotel Xenia Volou και συγκεκριμένα ο Executive Chef της Domotel, κ. Γρηγόρης Χέλμης.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μια σειρά παράλληλων δράσεων, όπως είναι η παρουσίαση προϊόντων των τοπικών παραγωγών, προϊόντα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Ελληνικό Πρωινό, προς ενημέρωση των ξενοδόχων. Οι παραγωγοί που συμμετείχαν ήταν ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Πορταριάς, η Ομάδα Γυναικών από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ανηλίου “Ανηλιώτικα – Τα Αλλιώτικα”, ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Βυζίτσας “Εσπερίδες”, η ΕΨΑ, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου “Ζαγορίν“, τα πηλιορείτικα λουκάνικα “Στράκας”, η Δημοτική Επιχείρηση Μηλεών και η παραγωγός Κερασία Καρασταμάτη. Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν επίσης γλυκίσματα και πίτες από το παραδοσιακό κατάλυμα “Της Έλλης” και το ξενοδοχείο “Αγλαΐδα” αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι τοπικοί συνεταιρισμοί αλλά και επιχειρήσεις πρόβαλαν τις μαρμελάδες, το μέλι, τα γλυκά του κουταλιού, τις παραδοσιακές πίτες, το σταφιδόψωμο, τη μηλόπιτα, τη λαδόπιτα, τη χορτόπιτα, τα παξιμαδάκια με κανέλα και πορτοκάλι, το μέλι με τα καρύδια, τον ξινό τραχανά με το προζύμι, τα πηλιορείτικα λουκάνικα, τα κάστανα, τα βιολογικά αναψυκτικά, το ελαιόλαδο, τα μήλα, τα φιρίκια αλλά και μια μεγάλη πληθώρα τοπικών προϊόντων, φρούτων και εδεσμάτων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός από τα ξενοδοχεία–μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, κα Μαρία Θλιβερού και η πρόεδρος της Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου, κα Σούλα Μπαρτζιώκα. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η ΕΨΑ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024