Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

Σεμινάριο στη Ρόδο, με θέμα τα ξενοδοχεία και τα Social Media

Θοδωρής Κουμέλης - 18 Δεκέμβριος 2012, 11:08

Σεμινάριο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου με θέμα 'Hotels & Social Media' παρακολούθησαν περίπου 40 μέλη του, αλλά και 20 επιπλέον στελέχη πωλήσεων από ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις.

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, στα πλαίσια της επιμόρφωσης των μελών του και ξεκινώντας παράλληλα τις χειμερινές του δράσεις, διοργάνωσε στις 13 Δεκεμβρίου 2012, στο ξενοδοχείο Plaza, σεμινάριο με θέμα “Hotels & Social Media”. Το ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα επιλέχθηκε από κοινού με την εταιρεία Χρυσός Οδηγός, η οποία και ανέλαβε την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.  

Οι εκπαιδευτές ανέπτυξαν πολλά θέματα, παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία σχετικά με την ραγδαία αναπτυσσόμενη τάση των καταναλωτών να χρησιμοποιούν τα Social media. Η τάση αυτή, ενώ αρχικά ξεκίνησε για κοινωνικούς λόγους, εξελίχθηκε σε εξαιρετικό εργαλείο για τις εταιρείες οι οποίες το χρησιμοποίησαν για να αφουγκραστούν τον παλμό και τις ανάγκες των καταναλωτών και στην συνέχεια να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
    
Οι παρουσιάσεις ήταν στοχευμένες στη βιομηχανία της φιλοξενίας με εντυπωσιακά παραδείγματα από το κλάδο των ξενοδοχείων, αλλά και της εστίασης. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε ότι περίπου το 45% των Ευρωπαίων χρησιμοποιεί ένα ή περισσότερα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, Linkedyn κ.ά.), ανταλλάσοντας απόψεις και εντυπώσεις για ταξίδια, διακοπές και άλλες υπηρεσίες.

Οι εισηγητές αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στη σημαντικότητα των Social Media στη τουριστική βιομηχανία, στο πως επιλέγει ο σημερινός τουρίστας προορισμό και κατάλυμα, καθώς επίσης και στην ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού, όσον αφορά στο Διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες και πως χρησιμοποιούνται στον τουρισμό.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν περίπου 40 μέλη του συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου στους οποίους προσφέρθηκε δωρεάν, αλλά και 20 επιπλέον στελέχη πωλήσεων από ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις.   

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου θα συνεχίσει τις δράσεις του, διοργανώνοντας και άλλα σεμινάρια επιμόρφωσης μέσα στο επόμενο διάστημα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top