Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΣεμινάριο στη Ρόδο, με θέμα τα ξενοδοχεία και τα Social Media
Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

Σεμινάριο στη Ρόδο, με θέμα τα ξενοδοχεία και τα Social Media

Σεμινάριο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου με θέμα 'Hotels & Social Media' παρακολούθησαν περίπου 40 μέλη του, αλλά και 20 επιπλέον στελέχη πωλήσεων από ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις.

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, στα πλαίσια της επιμόρφωσης των μελών του και ξεκινώντας παράλληλα τις χειμερινές του δράσεις, διοργάνωσε στις 13 Δεκεμβρίου 2012, στο ξενοδοχείο Plaza, σεμινάριο με θέμα “Hotels & Social Media”. Το ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα επιλέχθηκε από κοινού με την εταιρεία Χρυσός Οδηγός, η οποία και ανέλαβε την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.  

Οι εκπαιδευτές ανέπτυξαν πολλά θέματα, παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία σχετικά με την ραγδαία αναπτυσσόμενη τάση των καταναλωτών να χρησιμοποιούν τα Social media. Η τάση αυτή, ενώ αρχικά ξεκίνησε για κοινωνικούς λόγους, εξελίχθηκε σε εξαιρετικό εργαλείο για τις εταιρείες οι οποίες το χρησιμοποίησαν για να αφουγκραστούν τον παλμό και τις ανάγκες των καταναλωτών και στην συνέχεια να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
    
Οι παρουσιάσεις ήταν στοχευμένες στη βιομηχανία της φιλοξενίας με εντυπωσιακά παραδείγματα από το κλάδο των ξενοδοχείων, αλλά και της εστίασης. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε ότι περίπου το 45% των Ευρωπαίων χρησιμοποιεί ένα ή περισσότερα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, Linkedyn κ.ά.), ανταλλάσοντας απόψεις και εντυπώσεις για ταξίδια, διακοπές και άλλες υπηρεσίες.

Οι εισηγητές αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στη σημαντικότητα των Social Media στη τουριστική βιομηχανία, στο πως επιλέγει ο σημερινός τουρίστας προορισμό και κατάλυμα, καθώς επίσης και στην ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού, όσον αφορά στο Διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες και πως χρησιμοποιούνται στον τουρισμό.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν περίπου 40 μέλη του συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου στους οποίους προσφέρθηκε δωρεάν, αλλά και 20 επιπλέον στελέχη πωλήσεων από ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις.   

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου θα συνεχίσει τις δράσεις του, διοργανώνοντας και άλλα σεμινάρια επιμόρφωσης μέσα στο επόμενο διάστημα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024