Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Στις 30 Μαΐου η πρώτη πτήση από Αλεξανδρούπολη για Αγία Πετρούπολη

Τατιάνα Ρόκου - 18 Δεκέμβριος 2012, 13:41

Απευθείας σύνδεση Αλεξανδρούπολη - Αγία Πετρούπολη ξεκινά από τις 30 Μαΐου 2013 με εβδομαδιαία πτήση της Aegean και έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με τη δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας να διπλασιασθούν, εάν υπάρξει ενδιαφέρον.

Στις 30 Μαΐου 2013 ξεκινούν τα δρομολόγια της απευθείας σύνδεσης Αλεξανδρούπολη - Αγία Πετρούπολη, μετά την υπογραφή σύμβασης που υπέγραψε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με την Aegean. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται μια φορά την εβδομάδα μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, με τη δέσμευση της Aegean να διπλασιασθούν, εάν υπάρξει ενδιαφέρον.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης στο περιθώριο του πανελληνίου συνεδρίου “Η συμβολή των Αερομεταφορών στην Περιφερειακή Ανάπτυξη”, το οποίο πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με τον κ. Λαμπάκη, σε δέκα ημέρες περίπου αναμένεται να ανακοινωθεί η γραμμή Αλεξανδρούπολη -Αγία Πετρούπολη, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να κλείνουν εισιτήρια.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης τόνισε ότι είναι αντίθετος στην παραχώρηση των περιφερειακών αερολιμένων σε αμιγώς ιδιωτικό σχήμα, γιατί αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των τελών χρήσης τους από τις αεροπορικές εταιρείες, κόστος που κατά ένα μεγάλο μέρος θα επιβαρύνει το επιβατικό κοινό και τις μεταφορές εμπορευμάτων, ενώ θα οδηγήσει και σε αύξηση των ενοικίων των εμπορικών εκμεταλλεύσεων του αερολιμένα που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας, καθώς και στον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας και της ευελιξίας εξυπηρέτησης έκτακτων αναγκών. Παράλληλα, ο κ. Λαμπάκης σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί ένα μικτό σχήμα διαχείρισης αυτών των κρίσιμων εθνικά, κοινωνικά και οικονομικά υποδομών που από τη μία πλευρά θα κρατά χαμηλό το κόστος λειτουργίας και από την άλλη θα δείχνει την απαιτούμενη ευελιξία και ευαισθησία στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Ήδη έχει κατατεθεί από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, πρόταση–εκδήλωση ενδιαφέροντος στο ΤΑΙΠΕΔ, σε άμεση συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Egnatia Aviation, για την παραχώρηση της διαχείρισης του αερολιμένα “Δημόκριτος”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top