Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί‘Παγωνιά’ στον εγχώριο τουρισμό ενόψει εορτών
Τάσεις

‘Παγωνιά’ στον εγχώριο τουρισμό ενόψει εορτών

Οι μεγάλες προσφορές στον τουρισμό δεν προσελκύουν τους Έλληνες τουρίστες,, για τους οποίους οι χειμερινές διακοπές δε βρίσκονται στη λίστα με τα χριστουγεννιάτικα έξοδα.

“Παγωνιά” επικρατεί στο “μέτωπο” του εγχώριου τουρισμού λίγες ημέρες πριν τις εορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, με τον γενικό έφορο του HATTA κ. Νίκο Κελαϊδίτη να τονίζει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ότι ουσιαστικά το τελευταίο δώρο για τους περισσότερους Έλληνες θα χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε άλλο λόγο και όχι για διακοπές, παρά τις πολύ μεγάλες προσφορές για χειμερινές αποδράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η Αθήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Ρέτσο, δεν μπορεί να αναμένει πολλά πράγματα, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις και επαναλαμβάνει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ξενοδόχοι της πρωτεύουσας.

Στις περιοχές που κάποτε έσφυζαν από Έλληνες τουρίστες εφέτος αυτοί θα λάμψουν διά της απουσίας τους, αν και πολλοί επιχειρηματίες ελπίζουν με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, να αλλάξουν τα μέχρι τώρα δεδομένα. Την ίδια στιγμή οι ξενοδόχοι των δημοφιλών περιοχών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς από τη μία μεριά οι κρατήσεις σημειώνουν αρνητικό ρεκόρ 20ετίας, ενώ από την άλλη η εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης έχει οδηγήσει εκατοντάδες μικρές και μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες να μην ανοίξουν καθόλου, καθώς η λειτουργία τους είναι ασύμφορη.

Μιλώντας με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, παρατηρείται σημαντική πτώση στις κρατήσεις, παρά τις εντυπωσιακές, όπως υποστηρίζουν προσφορές.

Σε επίρρωση τούτου, η Ευρυτανία κινείται με πτώση πάνω από 20%, στην Αρκαδία οι προκρατήσεις σημειώνουν πτώση από 20% έως 30%, στην Αράχοβα η πληρότητα αυτή την περίοδο αγγίζει το 60%, ενώ στα Καλάβρυτα μετά βίας φτάνει το 40%. Σε ό,τι αφορά τις προσφορές που αυτές δίνονται στους Έλληνες, αυτές ξεκινούν από 20 ευρώ την ημέρα για δίκλινο δωμάτιο.

Παραμένοντας στις προσφορές που κάνουν τόσο οι ξενοδόχοι όσο και τα τουριστικά γραφεία ο κ. Κελαϊδίτης σημείωσε ότι εξίσου ανταγωνιστικές είναι και αυτές που αφορούν τις χώρες του εξωτερικού για τον Έλληνα τουρίστα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Παρίσι, όπου πλέον υπάρχουν πακέτα προσφορών από 520 ευρώ για 4 ημέρες (εισιτήρια και διαμονή).

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ημέρες θα δώσουν το στίγμα για το πώς θα κινηθεί ο εγχώριος τουρισμός για αυτό το διάστημα αλλά και συνολικά για το 2013.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024