Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Expedia ανακοινώνει συμφωνία για την εξαγορά της πλειοψηφίας του trivago
Τεχνολογία

Η Expedia ανακοινώνει συμφωνία για την εξαγορά της πλειοψηφίας του trivago

Η γνωστή εταιρεία μετα-αναζήτησης Expedia ενώνει το χαρτοφυλάκιό της με ένα από τα πιο αξιόπιστα ονόματα στον τουρισμό παγκοσμίως.

Η Expedia, Inc. ανακοίνωσε την έναρξη μιας οριστικής συμφωνίας για την απόκτηση 61,6% του trivago, μιας κορυφαίας εταιρείας μετα-αναζήτησης που εδρεύει στο Ντίσελντορφ, στη Γερμανία, έναντι 477 εκατ. ευρώ περίπου 632 εκατ. δολ. ΗΠΑ, με βάση τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες), εκ των οποίων τα 434 εκατ. ευρώ σε μετρητά, καθώς και 43 εκατ.  ευρώ σε κοινές μετοχές της Expedia, Inc. Η Expedia αναμένει η συμφωνία να ενισχύσει τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή το 2013.

Η ομάδα του trivago δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες, ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο γνωστές ταξιδιωτικές ιστοσελίδες στην Ευρώπη που διεξάγει περισσότερα από 100 εκατομμύρια αναζητήσεις ξενοδοχείων σε ετήσια βάση, με μια κουλτούρα επικεντρωμένη στην ανάπτυξη μεγάλων προϊόντων, την οικοδόμηση μιας ισχυρής επωνυμίας και της προώθησης των επιχειρήσεων των εταίρων. Αυτά τα χαρακτηριστικά συμπίπτουν με τισ τρατηγικές αξίες της Expedia, και είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε μαζί μας το χαρτοφυλάκιό τους “, δήλωσε ο Dara Khosrowshahi, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Expedia, Inc.

Το Trivago ιδρύθηκε πριν από επτά χρόνια, και γρήγορα εξελίχθηκε σε πρωταθλητή των καταναλωτών για διαμονή σε ξενοδοχείο, καθώς διαθέτει πλήρη αποτελέσματα αναζήτησης για πάνω από 600.000 ξενοδοχεία σε περισσότερα από 140 sites κρατήσεων, σε πάνω από 30 χώρες, σε 23 γλώσσες. Μέσω του κατά κύριο λόγο κόστους-ανά-κλικ μοντέλο των εσόδων του, το trivago διπλασίασε επικερδώς τα έσοδα κάθε χρόνο από το 2008 και επί του παρόντος αναμένει να έχει περίπου 100 εκατ. ευρώ καθαρά έσοδα για το 2012.

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα ενταχθούμε στο χαρτοφυλάκιο της Expedia, Inc και είμαστε πρόθυμοι να μάθουμε από την εμπειρία τους, καθώς έχουν κατασκευάσει  μερικές από τις πιο αξιόπιστες μάρκες στον παγκόσμιο τουρισμό”, δήλωσε ο Rolf Schromgens, συν-ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλοςτου Trivago. “Το πάθος και η εστίασή μας θα παραμείνει στην πλήρη και ανεξάρτητη εξέλιξη των εξατομικευμένων αναζητήσεων ξενοδοχείων. Θα μείνουμε προσηλωμένοι στην αποστολή μας: Να δίνουμε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να βρίσκουν το ιδανικό ξενοδοχείο τους στη χαμηλότερη δυνατή τιμή“, πρόσθεσε ο κ. Schromgens.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το α΄ εξάμηνο του 2013 εν αναμονή της έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού. Μετα την επικύρωση αυτής, οι συν-ιδρυτές και η ομάδα διαχείρισης του trivago θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα με βάση έξω από την έδρα της trivago στο Ντίσελντορφ, Γερμανία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024