Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Αναστολή υποχρέωσης αναγραφής του αριθμού ΜΗ.Τ.Ε. στο έντυπο διαφημιστικό υλικό ξενοδοχείων - κάμπινγκ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Ιανουάριος 2013, 10:06

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ έκανε αποδεκτό το αίτημα του ΞΕΕ για αναστολή της υποχρέωσης αναγραφής του αριθμού ΜΗ.Τ.Ε. στο έντυπο διαφημιστικό υλικό ξενοδοχείων και κάμπινγκ έως 31/12/2012 και καθόρισε ως ημερομηνία εφαρμογής της σχετικής διάταξης την 1/1/2014.

Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 165 του Ν. 4070/2012 προβλέπεται η υποχρέωση αναγραφής του αριθμού ΜΗ.Τ.Ε. σε όλες τις διαφημιστικές καταχωρήσεις των τουριστικών επιχειρήσεωνσεων, οι οποίες προβάλλονται σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μέσω ραδιοφώνων, τηλεοράσεων, ιστοσελίδων κ.λπ.

Ο αριθμός ΜΗ.Τ.Ε. αναγράφεται στο Ειδικό Σήμα Λειτουργίας που χορηγεί ο ΕΟΤ σε κάθε νομίμως λειτουργούσα τουριστική επιχείρηση και σκοπός της εν λόγω υποχρεωτικής αναγραφής είναι ο έλεγχος της διαφήμισης των παράνομων τουριστικών επιχειρήσεων. Επειδή κατά το χρόνο έναρξης εφαρμογής της υποχρέωσης αυτής οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είχαν ήδη εκτυπώσει για το 2013 το έντυπο διαφημιστικό τους υλικό χωρίς την αναγραφή του ΜΗ.Τ.Ε., το ΞΕΕ ζήτησε από τον ΕΟΤ να ανασταλεί η εφαρμογή της υποχρέωσης αυτής για ένα χρόνο.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ έκανε αποδεκτό το αίτημα και έτσι με την 515866/4-12-2012 απόφασή του καθόρισε ως ημερομηνία εφαρμογής της σχετικής διάταξης την 1/1/2014, αποκλειστικά και μόνο για τα έντυπα διαφημιστικά φυλλάδια και τους έντυπους καταλόγους των τουριστικών επιχειρήσεων. Έτσι τα ήδη τυπωμένα διαφημιστικά έντυπα των μελών του ΞΕΕ μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς πρόβλημα μέχρι 31/12/2013.

Επισημαίνεται ότι η υποχρέωση ισχύει ήδη για τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά διαφημιστικά μηνύματα, τις καταχωρήσεις στον ημερήσιο ή περιοδικό Τύπο και στις ιστοσελίδες ή ιστολόγια του διαδικτύου, στα οποία διαφημίζονται οι τουριστικές επιχειρήσεις.

Εγκύκλιος Ε.Ο.Τ. 5157208-10-2012 Απόφαση Γ.Γ. ΕΟΤ 5158664-12-2012

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top