Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικές τάσεις

Πρώτη στις προτιμήσεις των Αυστριακών η Ελλάδα για το 2013

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Ιανουάριος 2013, 11:23

Παρόλες τις μειώσεις στις κρατήσεις το 2011 και το 2012, η Ελλάδα ήταν την περασμένη χρονιά ο σημαντικότερος αεροπορικός προορισμός των Αυστριακών σύμφωνα με τον TUI και φέτος βρίσκεται πρώτη σε κρατήσεις στο σύνολο της αυστριακής τουριστικής αγοράς, με δεύτερη την Τουρκία.

Η Ελλάδα περνά και πάλι στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αυστριακών ως τουριστικός προορισμός, έπειτα από τη μείωση που είχε παρουσιάσει ο αριθμός των αφίξεών τους στη χώρα μας τις δύο προηγούμενες χρονιές, εξαιτίας της ελληνικής κρίσης χρέους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του μεγάλου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού TUI και πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Αυστρίας, Josef Peterleithner.

Όπως αναμεταδιδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στις δηλώσεις του, στις μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακές εφημερίδες “Kleine Zeitung” και “Öesterreich Journal”,  ο κ. Peterleithner επισημαίνει ότι, παρόλες τις μειώσεις στις κρατήσεις το 2011 και το 2012, η Ελλάδα ήταν την περασμένη χρονιά ο σημαντικότερος αεροπορικός προορισμός των Αυστριακών.

Σημειώνει ακόμη, πως ο ταξιδιωτικός οργανισμός TUI εκτιμά ότι ο ελληνικός τουρισμός θα ανακάμψει γρήγορα και ήδη η Ελλάδα βρίσκεται φέτος πρώτη σε κρατήσεις στο σύνολο της αυστριακής τουριστικής αγοράς, με δεύτερη την Τουρκία.

Ακολουθούν η Ισπανία, η Αίγυπτος και η Τυνησία. Στους προορισμούς με αυτοκίνητο κορυφαίοι παραμένουν Κροατία κα Ιταλία. Ακόμη, η αυστριακή αγορά της κρουαζιέρας έχει αφήσει πίσω της το ναύαγιο του Costa Concordia και αυξήσεις παρατηρούνται και εδώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή είναι η σημερινή τάση, με την αύξηση στις κρατήσεις για την Ελλάδα να αγγίζει το 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο τουριστικός του οργανισμός έχει διευρύνει το πρόγραμμά του για την Ελλάδα, στην οποία, όπως σημειώνει, οι τιμές  έχουν διατηρηθεί εφέτος στα επίπεδα του 2012, κάτι που καθιστά ιδιαίτερα συμφέρουσες τις διακοπές εκεί.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top