Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΘερμή υποδοχή από τους Ολλανδούς στο Mount Athos Area Gourmet 2013
Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω (Χαλκιδικής)

Θερμή υποδοχή από τους Ολλανδούς στο Mount Athos Area Gourmet 2013

Τριάντα εκπρόσωποι Τύπου γεύθηκαν, στη διεθνή τουριστική έκθεση 'Vakantiebeurs', μεσογειακά πιάτα, εμπνευσμένα από την εβδομάδα με τίτλο 'Μεσογειακή Κουζίνα'.

Στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας – στο πλαίσιο διεξαγωγής της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Vakantiebeurs – “μαγείρεψε” χθες το Mount Athos Area Gourmet, προκειμένου να παρουσιάσει μενού, πιάτα και οίνους από τη θεματική εβδομαδιαία ενότητα με τίτλο “Mediterraneo”, η οποία (στο πλαίσιο της διοργάνωσης) θα πραγματοποιηθεί στην προ του Άθω περιοχή από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου 2013.

Πιο συγκεκριμένα, στο ελληνικό restaurant Mykonos, στο κέντρο της ολλανδικής πόλης, παρουσιάστηκαν:

  • ο προορισμός ως τόπος πολυμορφικών διακοπών,
  • οι δραστηριότητες και οι προοπτικές που προσφέρει το Mount Athos Area Gourmet στους Ολλανδούς θεματικούς επισκέπτες,
  • οινολογικά σημεία στην αθωνική πολιτεία,

ενώ προβλήθηκαν και δοκιμάσθηκαν αγιορείτικοι οίνοι από το Μετόχι Χρωμίτσας της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους, οι οποίοι απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια.

Επιπρόσθετα, εκπρόσωποι ολλανδικών τουριστικών γραφείων, τα οποία ήδη ξεκίνησαν συνεργασία με επιχειρήσεις της περιοχής παρουσίασαν στο κοινό τις τουριστικές προτάσεις και τους καταλόγους τους – έντυπους και διαδικτυακούς.     

Στους 30 έγκριτους δημοσιογράφους προσφέρθηκαν 5 πιάτα ενός εξαίρετου μεσογειακού μενού, εμπνευσμένου από τις γαστρονομικές συνήθειες της περιοχής του Άθω, που αποτελεί κατεξοχήν μεσογειακό προορισμό, αφού διαθέτει 300 ολόκληρα χιλιόμετρα “αιγαιοπελαγίτικης” ακτογραμμής. Το εν λόγω μενού, που απέσπασε άριστες κριτικές, προετοιμάσθηκε από το chef του εστιατορίου Μπακατσιάνος, κ. Δημήτρη Πολύζο.


Ο chef του εστιατορίου Μπακατσιάνος, κ. Δημήτρης Πολύζος προσφέρει το κυρίως πιάτο.

Η υψηλού επιπέδου διοργάνωση αποτελεί προϊόν μιας κορυφαίας συνεργασίας, ανάμεσα στον Οργανισμό του Άθω και στην οινοποιία Ευάγγελος Τσάνταλης (υπό την επίβλεψη της οποίας καλλιεργούνται τα αμπέλια και οινοποιούνται οι ομώνυμοι οίνοι στο Μετόχι Χρωμίτσα της ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα στο Άγιο Όρος).

Κατά τη διάρκεια της προωθητικής εκδήλωσης οι Ολλανδοί εκπρόσωποι τύπου προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό ταξίδι, το οποίο θα έχει τίτλο “Mediterraneo” και θα πραγματοποιηθεί την ομώνυμη θεματική εβδομάδα, περιλαμβάνοντας επισκέψεις σε τοπικά γαστρονομικά / οινολογικά σημεία, αλλά και συμμετοχή στις δραστηριότητες του Mount Athos Area Gourmet.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024