Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνεδριακοί ΧώροιΑεροδρόμιο, Ελληνικό, άλσος και… αισθητική Πάγκαλου

Αεροδρόμιο, Ελληνικό, άλσος και… αισθητική Πάγκαλου

Ανοίγει ο δρόμος για την επίσπευση της διαδικασίας δημιουργίας του Συνεδριακού Κέντρου Αθηνών, την απαγόρευση των λιανικών πωλήσεων κάτω του κόστους και για την στελέχωση του γραφείου του Προέδρου του […]

Ανοίγει ο δρόμος για την επίσπευση της διαδικασίας δημιουργίας του Συνεδριακού Κέντρου Αθηνών<...>, την απαγόρευση των λιανικών πωλήσεων κάτω του κόστους και για την στελέχωση του γραφείου του Προέδρου του ΕΟΤ καθώς χθες έγιναν δεκτές 3 τροπολογίες από το Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Για την πρώτη από τις τρεις τροπολογίες, που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο για την "αδειοδότηση εταιριών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας", ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης είπε ότι η δημιουργία του Συνεδριακού Κέντρου στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ανατολικού Αεροδρομίου του Ελληνικού αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την τουριστική αναβάθμιση της πρωτεύουσας, εν όψει μάλιστα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ώστε να μεταμορφωθεί η Αττική σε διαρκή πόλο έλξης πολιτισμικών, πνευματικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων. Ο κ. Χριστοδουλάκης διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία νέα κτιριακή επιβάρυνση και ότι δεν καταστρατηγείται η κυβερνητική δέσμευση για δημιουργία μητροπολιτικού άλσους, αφού το παλαιό αεροδρόμιο έχει έκταση 7,5 χιλ. στρέμματα. Επίσης, επισήμανε ότι το Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών<.> δεν θα έχει κανένα απολύτως εκθεσιακό χαρακτήρα και ότι η τροπολογία δεν θέτει σε αμφισβήτηση την Helexpo, απαντώντας έτσι σε σχετικές ανησυχίες των βουλευτών Θεσσαλονίκης Ιωάννη Μαγκριώτη (ΠΑΣΟΚ) και Γιώργου Ορφανού (ΝΔ).

Από την πλευρά της Ν.Δ., οι κ.κ. Κ. Καραμπίνας και Γ. Σαλαγκούδης ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει συγκροτημένη μελέτη για τον όλο χώρο του αεροδρομίου.

Παρέμβαση Πάγκαλου

Εντύπωση προκάλεσε τέλος, η παρέμβαση του πρώην υπουργού Θ. Πάγκαλου για τις επικρίσεις που δέχονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τους συναδέλφους τους της Ν.Δ., όταν οι πρώτοι δεν τοποθετούνται στα νομοσχέδια. "Πρέπει να κάνουμε δήλωση κυβερνητικών φρονημάτων" για να μη κρίνει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. ότι διαφωνούμε είπε σκωπτικά ο κ. Πάγκαλος. Σχολιάζοντας την θέση της Ν.Δ. ότι ενδεχομένως μια ολοκληρωμένη μελέτη για το Ελληνικό να πρότεινε να γκρεμιστεί κάποιο από τα κτίρια του παλαιού αεροδρομίου, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι είναι αρχιτεκτονικό μνημείο, σε αντίθεση με το "παντελώς αδιάφορο αρχιτεκτονικά" αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος". Όσο για τη σχέση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και Συνεδριακού Κέντρου Αθηνών είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει μονοπώλιο της ΔΕΘ. Τέλος, είπε ότι το νέο Συνεδριακό Κέντρο "δεν χρειάζεται για το επόμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει μία προσπάθεια να τελειώσει νωρίτερα, ώστε να μπορέσει αμέσως μετά τις εκλογές, η Ν.Δ. να κάνει το συνέδριό της, στο οποίο θα αλλάξει και ηγεσία, με δεδομένη την εκλογική ήττα της".

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024