Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Αύξηση των Ολλανδών τουριστών στα Ιόνια Νησιά το 2012

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 Ιανουάριος 2013, 15:15

Η Κεφαλονιά φαίνεται να έχει τα πρωτεία στις προτιμήσεις των Ολλανδών, ενώ για την Κέρκυρα εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για τη διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που τη συνέδεαν με την Ιταλία, απ’όπου διακινούνται ένας μεγάλος αριθμός τουριστών που επέλεγαν το αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησής τους.

Θετικά είναι τα μηνύματα από την τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 13 Ιανουαρίου και συμμετείχε και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με δικό της περίπτερο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του στελέχους του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Γιάννη Λέσση, ο οποίος στήριξε τη λειτουργία του περιπτέρου της Π.Ι.Ν. και έκανε τις επαφές με τους Ολλανδούς επισκέπτες, έχει αλλάξει το κλίμα συνολικά για την Ελλάδα, όπου αναμένεται αύξηση του ποσοστού τουριστών από την Ολλανδία από 5-10%.

Σε ό,τι αφορά στα Ιόνια Νησιά, η Κεφαλονιά φαίνεται να έχει τα πρωτεία στις προτιμήσεις των Ολλανδών, ενώ για την Κέρκυρα εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για τη διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που τη συνέδεαν με την Ιταλία, απ’ όπου διακινούνται ένας μεγάλος αριθμός τουριστών που επέλεγαν το αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησής τους.

Στην έκθεση της Ουτρέχτης παραβρέθηκαν από την Κέρκυρας ο κ. Γιώργος Δούκας, ταξιδιωτικός πράκτορας, από τη Λευκάδα οι ξενοδόχοι κ.κ. Παναγιώτης Σκληρός και Ζαχαρίας Κατωπόδης, από την Κεφαλονιά οι κ.κ. Νέστορας Γιουλάτος και Γεράσιμος Ευαγγελάτος και από τη Ζάκυνθο ο κ. Παναγιώτης Μαμφρέδας (Δήμος Ζακύνθου) και οι κ.κ. Θεόδωρος Κολποδίνος και Γιάννης Λουκίσσας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top