Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈβερτ: Το Χρηματιστήριο… έριξε τον Τουρισμό

Έβερτ: Το Χρηματιστήριο… έριξε τον Τουρισμό

Το “καμπανάκι” για τον τουρισμό, που όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, παρουσιάζει κάμψη, με δυσμενέστατες συνέπειες σε κρίσιμες περιοχές της πατρίδας μας, χτύπησε ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., Μιλτιάδης […]

Το "καμπανάκι" για τον τουρισμό, που όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, παρουσιάζει κάμψη, με δυσμενέστατες συνέπειες σε κρίσιμες περιοχές της πατρίδας μας<...>, χτύπησε ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ.<.>, Μιλτιάδης Έβερτ<.>, με δήλωσή του.

Επισημαίνοντας ότι η μείωση του τουρισμού έχει δυσμενείς παρενέργειες σε όλο το φάσμα της οικονομίας, την ώρα, μάλιστα, που η Ελλάδα θα έπρεπε να προετοιμάζεται και στον τουριστικό τομέα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, προτείνει την εκπόνηση ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος που θα αντιμετωπίσει τα θέματα της ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών, υγείας και κυρίως των μεταφορών (αεροπορικών και θαλασσίων), καθώς και της βελτίωσης του οδικού δικτύου των νησιών και γενικότερα των τουριστικών περιοχών.

Ο κ. Εβερτ τονίζει ότι η κάμψη του τουρισμού οφείλεται: Στην κρίση του Χρηματιστηρίου που επηρέασε τον εγχώριο τουρισμό. 1.300.000 συμπολίτες μας έχασαν πάνω από 30 τρισεκατομμύρια δραχμές κι αυτό όπως είναι φυσικό επηρέασε και την καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτών.
Οι συνεχείς υποτιμήσεις της τουρκικής λίρας είχαν ως συνέπεια να μετακινηθεί μεγάλος αριθμός τουριστών προς την Τουρκία.
Η συνεχιζόμενη κρίση στα Σκόπια και γενικότερα στην πρώην Γιουγκοσλαβία έχει μειώσει τον αριθμό των τουριστών που έρχονται οδικώς μέσω των χωρών αυτών.
Τέλος, τα περυσινά ακτοπλοϊκά ατυχήματα δυσφήμισαν διεθνώς τη χώρα μας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024