Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Σειρά τεχνικών προβλημάτων έχει εμφανίσει το Dreamliner της Boeing

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Ιανουάριος 2013, 10:18

Το νέο επιβατικό αεροπλάνο της Boeing, Dreamliner, έχει εμφανίσει πρόσφατα μία σειρά τεχνικών προβλημάτων.

Το νέο, πρωτοποριακό επιβατικό αεροπλάνο της Boeing, Dreamliner, το πρώτο με άτρακτο από σύνθετα υλικά άνθρακα-ουσιαστικά, πλαστικό υψηλής τεχνολογίας- τα οποία μειώνουν το βάρος και προσφέρουν έτσι εξοικονόμηση καυσίμων σε σχέση με τα αεροπλάνα από συμβατικό αλουμίνιο, έχει εμφανίσει πρόσφατα μία σειρά τεχνικών προβλημάτων:

  • 9 Νοεμβρίου 2010: Αναστέλλονται οι δοκιμαστικές πτήσεις ύστερα από πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ένα από τα έξι αεροσκάφη του στόλου, ενώ ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο Τέξας.
  • 23 Οκτωβρίου 2012: Εντοπίζεται διαρροή καυσίμου σε Dreamliner της ΑΝΑ τη στιγμή της τροχοδρόμησης του αεροσκάφους στο Γιαμαγκούτσι με προορισμό το Τόκιο
  • 7 Ιανουαρίου 2013: Συνεργείο καθαρισμού που εργαζόταν σε ένα άδειο 787 των Ιαπωνικών Αερογραμμών (JAL) εντοπίζει φωτιά σε βοηθητική ηλεκτρική μονάδα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστώνης.
  • 8 Ιανουαρίου 2013: Dreamliner της εταιρείας JAL επιστρέφει στον τερματικό του αεροδρομίου Λόγκαν ύστερα από τον εντοπισμό διαρροής καυσίμου κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης.
  • 9 Ιανουαρίου 2013: Η JAL ματαιώνει πτήση με προορισμό το Τόκιο από το αεροδρόμιο Ούμπε του Γιαμαγκούτσι στη δυτική Ιαπωνία εξαιτίας βλάβης στο σύστημα φρένων.
  • 11 Ιανουαρίου: Η ANA εντοπίζει διαρροή καυσίμων από τον κινητήρα ενός Dreamliner μετά την ασφαλή προσγείωση στο αεροδρόμιο Μιγιαζάκι στο νότιο νησί Κιουσού ενός Dreamliner. Την ίδια ημέρα, η συγκεκριμένη εταιρεία εντοπίζει ρωγμές στο εξωτερικό από τα πέντε στρώματα του ειδικού σύνθετου γυαλιού του παραθύρου του πιλοτηρίου ενός Dreamliner που εκτελούσε την πτήση από το Τόκιο με προορισμό το αεροδρόμιο Ματσουγιάμα, στα νοτιοανατολικά της χώρας.
  • 13 Ιανουαρίου: Ένα 787 της JAL παρουσιάζει διαρροή καυσίμων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Narita του Τόκιο.
  • 16 Ιανουαρίου: Οι εταιρείες JAL και ANA καθηλώνουν τον στόλο τους των Dreamliner όταν Boeing 787 της ANA που εκτελούσε πτήση από το αεροδρόμιο Yamaguchi Ube προς το Τόκιο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Takamatsu. Σε τμήμα του αεροσκάφους ανιχνεύθηκε καπνός ύστερα από πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε ηλεκτρικό συσσωρευτή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top