Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΒορΟινά: Γευσιγνωσία οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα
Οινοτουρισμός - οινογνωσία

ΒορΟινά: Γευσιγνωσία οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα

Σεμινάριο και γευσιγνωσία γηγενών ποικιλιών που καλλιεργούνται στη Β. Ελλάδα, πωλήσεις παλαιωμένων οίνων από τα οινοποιεία της Οίνοι Βορείου Ελλάδος σε ειδικές τιμές και διαγωνισμός γευσιγνωσίας μονοποικιλιακών κρασιών των μελών της είναι οι παράλληλες εκδηλώσεις των φετινών 'ΒορΟινών'.

Έχει καθιερωθεί πλέον, τέλος Ιανουαρίου κάθε χρόνο να πραγματοποιείται η εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, τα γνωστά σε όλους “ΒορΟινά”, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της “Οίνοι Βορείου Ελλάδος”.

Οι φίλοι του κρασιού στην πρωτεύουσα, αλλά και πάρα πολλοί από την υπόλοιπη Ελλάδα, αναμένουν και προγραμματίζουν αυτό το οινικό ραντεβού, το πρώτο οινικό ραντεβού της χρονιάς, όπως άλλωστε και οι οινοπαραγωγοί. Ετικέτες γηγενών και ξενόφερτων ποικιλιών, με την ένδειξη ΠΟΠ και ΠΓΕ από όλο τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, λευκές, ροζέ και ερυθρές, σε νέους και παλαιωμένους οίνους, αφρώδεις, γλυκείς αλλά και αποστάγματα, θα είναι στη διάθεση του κοινού για γευστική δοκιμή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην Πλατεία Συντάγματος, από τις 12 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα για τους επαγγελματίες του χώρου (με πρόσκληση) και στη συνέχεια, έως τις 10 το βράδυ για όλους τους φίλους του κρασιού (με είσοδο).

Τα ΒορΟινά, όπως κάθε χρόνο, έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους παράλληλες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας:

  • 15:30-17:00: Σεμινάριο και γευσιγνωσία γηγενών ποικιλιών που καλλιεργούνται στη  Βόρεια Ελλάδα. Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη, έως τις  24/1/13 στο info@wineroads.gr Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • 18:00 – 20:00: Διαγωνισμός γευσιγνωσίας μονοποικιλιακών κρασιών των μελών της Οίνοι Βορείου Ελλάδος, για το κοινό. Θα ακολουθήσει τελετή βράβευσης για τους διακριθέντες, με βραβείο μεγάλες συσκευασίες κρασιών των μελών της Οίνοι Βορείου Ελλάδος. Φιλόδοξοι γευσιγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα  να διαπιστώσουν τις οινικές τους γνώσεις, ενώ οι νικητές, φεύγοντας από την εκδήλωση, θα έχουν μαζί τους από μία φιάλη magnum.
  • 12:00-22:00: The OenoSaure Project. Πωλήσεις παλαιωμένων οίνων από τα οινοποιεία της Οίνοι Βορείου Ελλάδος, σε ειδικές τιμές. Οι λάτρεις οίνων παλαιότερων εσοδειών, θα μπορούν να εμπλουτίσουν την κάβα τους με ετικέτες που δεν κυκλοφορούν στην αγορά ή είναι δύσκολο να βρεθούν. Μέρος των πωλήσεων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Η είσοδος για τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024