Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΤο πλήρωμα καμπίνας της Emirates Airlines σώζει εν πτήσει μια ανθρώπινη ζωή

Το πλήρωμα καμπίνας της Emirates Airlines σώζει εν πτήσει μια ανθρώπινη ζωή

Mια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Emirates Airlines με αφορμή την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν δύο μέλη του πληρώματος καμπίνας σώζοντας μια ανθρώπινη ζωή από ανακοπή καρδιάς. Το περιστατικό συνέβη […]

Mια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Emirates Airlines<.> με αφορμή την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν δύο μέλη του πληρώματος καμπίνας<...> σώζοντας μια ανθρώπινη ζωή από ανακοπή καρδιάς. Το περιστατικό συνέβη την 1η Ιουλίου στην πτήση ΕΚ421 από το Ντουμπάι προς το Ναϊρόμπι όταν 60χρονος επιβάτης παραπονέθηκε για πόνο στην καρδιά και ξεκίνησε να κάνει εμετό.

Ο γιατρός και επικεφαλής των ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών της Emirates Airlines Alasdair Beatton, ο οποίος βράβευσε τον αεροσυνοδό Diaa Hossny Ahmed Farrag και την υπεύθυνη πληρώματος καμπίνας Tracey Leanne Carlton δήλωσε: "Πρέπει να είσαστε περήφανοι. Σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο γιατί σήμερα κάποιος άνθρωπος είναι ζωντανός χάρη στη δική σας ικανότητα και προσφορά."

Ένας επιβαίνων ιατρός ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση βοήθειας του πληρώματος, εξέτασε τον ασθενή, διέγνωσε δυσπεψία και πρότεινε κάποια αγωγή. Λίγο αργότερα, ο επιβάτης κατέρρευσε. Η υπεύθυνη πληρώματος καμπίνας Tracey Leanne Carlton, αντελήφθη ότι πρόκειται για καρδιακό επεισόδιο, ζήτησε επειγόντως τον απινιδωτή, συσκευή που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ανακοπής καρδιάς, απαραίτητο εργαλείο του εξοπλισμού των αεροσκαφών της εταιρίας Emirates, ενώ η ίδια και ο γιατρός έκαναν τεχνητή αναπνοή. Όταν συνέδεσαν το μηχάνημα έγινε αντιληπτό ότι επρόκειτο για καρδιακό επεισόδιο. Ένα σοκ ήταν αρκετό για να επαναφέρει την καρδιά στους κανονικούς της ρυθμούς. "Ήταν εντυπωσιακό πως ένα τόσο μικρό μηχάνημα μπόρεσε να προκαλέσει ένα τόσο δυνατό σοκ", δήλωσε μέλος του πληρώματος.

Μετά από ένα τηλεφώνημα που έγινε από το αεροσκάφος προς τη MedLink, μια μονάδα επείγουσας τηλεϊατρικής, ένα ασθενοφόρο συνοδευόμενο από γιατρό περίμενε τον ασθενή για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο του Ναϊρόμπι. Όταν προσγειώθηκε το αεροσκάφος, ο ασθενής που αισθανόταν πολύ καλύτερα, κατάφερε και ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του πληρώματος λέγοντας τους πως γνώριζε καλά τι είχαν κάνει για αυτόν. Μετά από λίγο καιρό, η Tracey έλαβε ένα θερμό ευχαριστήριο γράμμα από τη σύζυγο του όπου την ενημέρωνε για τη καλύτερη πορεία της υγείας του. Ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Emirates Airlines κ. Α. Beatton τόνισε πως έχουν σωθεί περισσότερες από 30 ανθρώπινες ζωές εν ώρα πτήσης, σε αεροσκάφη που διαθέτουν απινιδωτές, συσκευές που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις ανακοπής καρδιάς και εκτελούν διεθνείς πτήσεις. Το 1998 η αεροπορική εταιρία Emirates ήταν από τις λίγες που εφοδίασε κάθε αεροσκάφος της με απινιδωτές, συσκευές που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις ανακοπής καρδιάς. Ως σήμερα η έγκαιρη επέμβαση του πληρώματος έχει σώσει τη ζωή δύο επιβατών. Την ίδια χρονιά η Emirates υπέγραψε πρώτη από όλες τις αεροπορικές εταιρίες της Μέσης Ανατολής, σύμβαση συνεργασίας με την εταιρία MedLink, μια μονάδα επείγουσας τηλεϊατρικής με έδρα το Phoenix στις ΗΠΑ. Σε περίπτωση ανάγκης κατά τη διάρκεια της πτήσης, το πλήρωμα καμπίνας μπορεί να συνδεθεί απευθείας με το κέντρο MedLink μέσω δορυφορικών γραμμών που υπάρχουν σε όλα τα αεροσκάφη κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο και σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024