Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
ΕΛΣΤΑΤ

Μείωση κατά 5,2% της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα το 9μηνο 2012

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Ιανουάριος 2013, 13:25

Μειωμένη κατά 5,2% ήταν η τουριστική κίνηση προς τη χώρα από το εξωτερικό το 9μηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2012, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφονται στις αφίξεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίθετα, αύξηση των αφίξεων παρατηρείται από χώρες της Ασίας.

Από τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος, προκύπτει ότι, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2012, οι αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό μειώθηκαν κατά 5,2%, σε σύγκριση με αυτές της περιόδου Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2011.

Αναλυτικότερα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (90,0%), παρουσίασαν την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2012 μείωση που κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το σύνολο των αφίξεων ήτοι 5,2%, έναντι της περιόδου Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2011, ενώ τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν μείωση 8,3%. Σημαντική μείωση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από την Πολωνία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία και την Ολλανδία, ενώ σημαντική αύξηση των αφίξεων παρατηρείται από το Ην. Βασίλειο, και τη Ρωσία. Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Γερμανία (13,1%) και ακολουθούν το Ην. Βασίλειο (12,6%) και η Γαλλία (6,6%). Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σημαντική μείωση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από την Αμερική ενώ αύξηση των αφίξεων παρατηρείται από χώρες της Ασίας.

Στην ανάλυση των στοιχείων, κατά μέσο μεταφοράς και σταθμό εισόδου, παρατηρείται ότι σημαντικές αφίξεις γίνονται αεροπορικώς. Το αεροδρόμιο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, κατά την παραπάνω περίοδο, είναι το Αεροδρόμιο Αθηνών (15,9%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια του Ηρακλείου (13,8%) και της Ρόδου (10,7%).

ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Ιαν. - Σεπτεμβρίου 2012

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top