Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Preussag: Εξαγοράζει ποσοστό στο Magic Life Club και στην Polish White Eagle Aviation S.A.

Θοδωρής Κουμέλης - 27 Αύγουστος 2001, 00:00

Η γερμανική εταιρία Preussag<.> ανακοίνωσε ότι μετά από σύσκεψη του διοικητικού της συμβουλίου αποφασίστηκε η εξαγορά μέσω της TUI του<...> 50% της εταιρίας Magic Life<.>

Club, που έχει έδρα την Βιέννη. Επιπλέον, αποφασίστηκε να ξεκινήσει μια στρατηγική συμμαχία με την εταιρία Polish White Eagle Aviation S.A. που εξασφαλίζει στην Preussag τη δυνατότητα της εξαγοράς του 29,3% της εταιρίας.

Η αυστριακή εταιρία Magic Life Club διακίνησε την περασμένη χρονιά 290.000 τουρίστες από την Γερμανία και την Αυστρία και είχε κύκλο εργασιών 114 εκατ. Ευρώ. Είναι ιδιοκτήτρια ενός κρουαζιερόπλοιου στο Νείλο και 22 ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στην Τουρκία, Ελλάδα, Τυνησία, Βουλγαρία, Αίγυπτο, και Αυστρία.

Από το καλοκαίρι του 2000 υπάρχει μια αποκλειστική συνεργασία σε επίπεδο marketing με την TUI για την γερμανική αγορά. Μετά την εξαγορά, η Preussag θα αυξήσει την δυναμικότητα της σε κρεβάτια κατά 12.000 φθάνοντας τα 137.000 σε 270 ξενοδοχεία.

Η White Eagle Aviation S.A. δημιουργήθηκε το 1972, και είναι μια από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρίες της Πολωνίας. Η εταιρία πραγματοποιεί τακτικές, ναυλωμένες, και εμπορικές, όπως επίσης και υπηρεσίες ταξί. Ο στόλος της αποτελείται από 13 αεροπλάνα συμπεριλαμβανομένων 2 Boeing 737-400s και ενός ATR-42. Και οι δύο πλευρές βλέπουν αυτή την στρατηγική συμμαχία ως ελπιδοφόρα ιδίως στην αγορά της Πολωνίας όπου οι διακοπές με την μορφή των 'πακέτων' εξαπλώνονται. Ήδη η Preussag είναι η κυρίαρχη εταιρία στην Πολωνική αγορά μέσω του Scan Holidays και της TUI Poland.

Τώρα η Preussag διαθέτει επτά διαφορετικές αεροπορικές εταιρίας σε έξι ευρωπαϊκές χώρες με ένα στόλο από 90 αεροπλάνα που μετακινούν 10 εκατ. τουρίστες σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς όλο το χρόνο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top