Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΠροσπάθεια για επαναλειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς έως το απόγευμα στην Αθήνα
Αστικές μεταφορές

Προσπάθεια για επαναλειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς έως το απόγευμα στην Αθήνα

Προσπάθειες να ξαναβγούν εντός της ημέρας στις ράγες οι συρμοί του μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ γίνονται από την πλευρά της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ, σε συνδυασμό με την προσέλευση των εργαζομένων στα αντίστοιχα μέσα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, υπάρχει μεγάλος αριθμός εργαζομένων που φτάνει στους χώρους εργασίας του, έτσι ώστε μέχρι το απόγευμα να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα συγκεκριμένα μέσα, παρά το ότι απαιτούνται χρονοβόρες διαδιακασίες για τη διενέργεια των τυπικών ελέγχων συντήρησης και ασφαλείας στους συρμούς.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι εργαζόμενοι στο μετρό, από την πλευρά τους, δηλώνουν πως ακόμη και να επιδοθούν τα φύλλα επίταξης σε όλους τους εργαζόμενους, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει, όπως υποστηρίζουν, οι συρμοί δεν μπορεί να κυκλοφορήσουν γιατί είναι σε ακινησία πολλές ημέρες και χρήζουν μίας σειράς απαραίτητων ελέγχων για την ασφάλεια μετακίνησης των επιβατών.

Χρονοβόρα, επίσης, θα είναι και η διαδικασία εκκίνησης των συρμών των ΗΣΑΠ, διότι θα πρέπει να επανδρωθούν όλες οι θέσεις εργασίας, προκειμένου το σύστημα να λειτουργήσει. Αντίθετα το τραμ θα μπορέσει να κυκλοφορήσει ταχύτερα.

Σήμερα, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων Αθηνών και Πειραιά είναι σε εξέλιξη 24ωρη απεργία σε λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό σιδηρόδρομο (Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο – Κιάτο) και περιαστικό (γραμμή Πειραιά – Αθήνα – Χαλκίδα). Ωστόσο, η διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ (οδικές συγκοινωνίες) προσέφυγε σήμερα στη Δικαιοσύνη για τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλει.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024