Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΣυνεχίζονται και τη νέα εβδομάδα οι απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Αστικές μεταφορές

Συνεχίζονται και τη νέα εβδομάδα οι απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Συνεχίζεται η απεργία σε λεωφορεία και τρόλεϊ, νέα 48ωρη απεργία σήμερα 28 και αύριο 29 Ιανουαρίου. Την απεργία τους συνεχίζουν μέχρι και τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό.

Συνεχίζονται και τη νέα εβδομάδα οι απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ αποφάσισαν να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Ιανουαρίου. Η απεργία τους κρίθηκε νόμιμη την Παρασκευή από το Πρωτοδικείο, καθώς καλύπτονταν από το Εργατικό Κέντρο Αθηνών.

Την απεργία τους συνεχίζουν μέχρι και τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό. Λόγω της απεργίας αυτής, οι συρμοί του Μετρό δεν εκτελούν δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.  (Ανακοίνωση ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ακυρώσεις δρομολογίων)

Η κυβέρνηση στέλνει “τελεσίγραφο” στους απεργούς των λεωφορείων και τρόλεϊ, με κύκλους του Υπουργείου Ανάπτυξης να διαμηνύουν ότι “μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της”.

Η Διοίκηση της ΟΣΥ δηλώνει έτοιμη να συζητήσει για όλα τα ζητήματα, εκτός φυσικά από ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο. Πάντως, η Διοίκηση αναμένεται να προσφύγει εκ νέου αύριο στη Δικαιοσύνη. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις απεργίες σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο.

Η απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) μπορεί να έληξε την περασμένη Παρασκευή μέσω επιστράτευσης του προσωπικού, ωστόσο ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο νέας κινητοποίησης αυτήν την εβδομάδα. Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες από τα συνδικάτα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024