Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕΜΙΤΤ 2013 – Το Ελληνικό Πρωινό Χαλκιδικής στο παρθενικό του ταξίδι…
ΕΜΙΤΤ 2013

ΕΜΙΤΤ 2013 – Το Ελληνικό Πρωινό Χαλκιδικής στο παρθενικό του ταξίδι…

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε ως εκθέτης με σύγχρονο αυτόνομο περίπτερο 35 τ.μ. όπου προβλήθηκαν τα νέα promo video, διενεμήθη υλικό στα τουρκικά και παρουσιάστηκε το Ελληνικό Πρωινό Ξ.Ε.Ε. – Τοπικού Συμφώνου Χαλκιδικής από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Οργανωμένη, επαγγελματική και αποτελεσματική ήταν η παρουσίαση της Χαλκιδικής στη διεθνή έκθεση τουρισμού EMITT 2013, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε ως εκθέτης με σύγχρονο αυτόνομο περίπτερο 35 τ.μ. όπου προβλήθηκαν τα νέα promo video, διενεμήθη υλικό στα τουρκικά και παρουσιάστηκε το Ελληνικό Πρωινό Ξ.Ε.Ε. – Τοπικού Συμφώνου Χαλκιδικής από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Πάνω από 60 επιχειρηματίες, τουριστικοί πράκτορες, στελέχη και φορείς της Χαλκιδικής προώθησαν τον προορισμό εντός και εκτός περιπτέρου και έκθεσης. Ο Τουριστικός Οργανισμός εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του κ. Γρηγόρη Τάσιο και τον γενικο γραμματέα κ. Δημήτρη Χαδαλή.

Η παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κου Ιωάννη Γιώργου – ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Αναπληρωτή Περιφερειάρχη – υπήρξε απαραίτητη τόσο στην επικοινωνία με φορείς της Τουρκίας όσο και σε συναντήσεις με Τούρκους επιχειρηματίες που πραγματοποίησε μαζί με τον πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού κ. Τάσιο. Οι συναντήσεις αυτές είχαν ως θέμα νέες επενδυτικές προτάσεις για τη Χαλκιδική. Τη στήριξή του στις δράσεις ανάπτυξης συνεργασίας με την Τουρκική αγορά εξέφρασε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εκθεσιακό περίπτερο.

Στο stand της έκθεσης EMITT, το ενδιαφέρον για τον προορισμό εκφράστηκε από τουριστικούς πράκτορες από την Τουρκία και λοιπές ασιατικές χώρες, από δημοσιογράφους των μεγαλύτερων τηλεοπτικών καναλιών της Τουρκίας όπως: World Travel Channel, Haberturk, TRT και TGRT, ακόμη και από τον πρώην υπουργού Τουρισμού, ο οποίος φωτογραφήθηκε στο περίπτερο, με πολυπληθή συνοδεία συνεργατών του.

Οι chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων προσέλκυσαν βλέμματα και κάμερες όσο το Ελληνικό Πρωινό Ξ.Ε.Ε. αποτελούσε φωτογραφικό και κινηματογραφικό φόντο, ταξιδεύοντας για πρώτη φορά στο εξωτερικό. Τα τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής άνοιξαν την όρεξη για μελλοντικές δράσεις στην Κωνσταντινούπολη οι οποίες θα στηρίξουν τον τουρισμό γαστρονομίας.

Κάθε δράση του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στην Τουρκία τον τελευταίο ενάμισι χρόνο μεταφράζεται σε σταθερά αυξανόμενη αύξηση των κρατήσεων, κυρίως λόγω της καθημερινής πτήσης της Turkish Airlines από την Κωνσταντινούπολη στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή Β. Ελλάδος της Turkish κου Utku Yazan, η εταιρεία σκέφτεται όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να πυκνώσει το πρόγραμμα πτήσεων. Ψήφο εμπιστοσύνης στη Βόρεια Ελλάδα δίνει και η αεροπορική εταιρεία Pegasus που αναμένεται να ανακοινώσει εβδομαδιαίες απευθείας πτήσεις από τη Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη κατά την καλοκαιρινή σεζόν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024