Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
MICE

Θετικός ο αντίκτυπος στην κυπριακή αγορά MICE από την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 31 Ιανουάριος 2013, 11:10

Συνολικά, 225 συναντήσεις και συνέδρια, 15 εκ των οποίων ήταν άτυπα Συμβούλια Υπουργών, πραγματοποιήθηκαν στο εξάμηνο Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Κύπρο. Περίπου 19.000 συμμετέχοντες διέμειναν 26.300 νύχτες συνολικά, σε ξενοδοχεία σε όλη την Κύπρο.

Συνολικά, στην Κύπρο κατά την διάρκεια της θητείας της στην Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης συνολικά φιλοξενήθηκαν:

  • 225 συναντήσεις και συνέδρια, 15 εκ των οποίων ήταν άτυπα Συμβούλια Υπουργών.
  • στις παράλιες περιοχές Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Αμμοχώστου, ενώ η πλειοψηφία των συναντήσεων έλαβαν χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο “Φιλοξενία”, στην πρωτεύουσα Λευκωσία, φιλοξενώντας διερμηνείς των γλωσσών όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, καθώς επίσης και της Ελληνικής και Αγγλικής νοηματικής.
  • Περίπου 19.000 συμμετέχοντες, οι οποίοι διέμειναν 26.300 νύχτες συνολικά, σε ξενοδοχεία σε όλη την Κύπρο, απολαμβάνοντας πέραν των 160 ημερών ηλιοφάνειας και διαφορετικές απόψεις του νησιού
  • Περισσότερες από 140 συναντήσεις και συνέδρια που οργανώθηκαν από διάφορους φορείς και ιδρύματα και υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και σε όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια συνεργασίας και εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα με την Προεδρία.
  • 350 πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Κύπρο και στον υπόλοιπο κόσμο, προσφέροντας σε χιλιάδες ανθρώπους την ευκαιρία να γνωρίσουν και να απολαύσουν την Κυπριακή κουλτούρα και πολιτισμό, αλλά και να προσθέσουν την Κύπρο στα ταξιδιωτικά τους πλάνα.

Στην επιτυχημένη αυτή θητεία, συνέβαλαν 1.800 και πλέον εργαζόμενοι και εθελοντές, οι οποίοι μέσω των 310 εκπαιδευτικών σεμιναρίων που συνολικά παρακολούθησαν, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αποδοτικά και αποτελεσματικά.

Από την άλλη, οι 1.750 εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, που κάλυψαν τις συναντήσεις στην Κύπρο, ενημερώνονταν για όλες τις εξελίξεις πέραν των ρεπορτάζ που οι ίδιοι διενεργούσαν, μέσω των επισήμων ανακοινωθέντων, ειδικών άρθρων, δελτίων Τύπου, υπηρεσιών μηνυμάτων και email κ.λπ., που αφορούσαν την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Οι δράσεις της Προεδρίας επικοινωνήθηκαν μέσω της επίσημης ιστοσελίδα της Προεδρίας, cy.2012.eu, η οποία απευθυνόταν στο κοινό και τα ΜΜΕ σε 5 γλώσσες, η οποία φιλοξένησε, περισσότερα από 400 δελτία τύπου και άρθρα, 4.760 φωτογραφίες και 170 βίντεο και κατά μέσο όρο δεχόταν 87.000 επισκέψεις το μήνα.

Τέλος, όλοι όσοι βίωσαν από κοντά την Προεδρία, ανεξαρτήτως πόστου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την κυπριακή κουζίνα.

Όλες οι ανωτέρω εκφάνσεις της Κυπριακής Προεδρίας, καταδεικνύουν τη δυναμικότητα και την ικανότητα της Κύπρου να φιλοξενεί συνέδρια και συναντήσεις υψηλού επιπέδου καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top