Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤα Διονύσια 2013, για 7η φορά, στο Ζάππειο Μέγαρο
Οινογνωσία- οινοτουρισμός

Τα Διονύσια 2013, για 7η φορά, στο Ζάππειο Μέγαρο

Η καταναλωτική έκθεση κρασιού Διονύσια 2013 διεξάγεται φέτος για 7η φορά και φιλοξενείται στο Ζάππειο Μέγαρο, από τις 8 έως τις 10 Φεβρουαρίου.

Παρά την κρίση, οι συμμετοχές των οινοποιών στα φετινά Διονύσια 2013 έχουν ήδη ξεπεράσει τις 110 και συνεχίζονται. Μεγάλη καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι πως για πρώτη φορά θα επιτρέπεται η προπώληση (παραγγελία) κρασιών σε τιμές οινοποιείου. Έτσι, οι επισκέπτες, χάρη σε ένα καινοτόμο σύστημα παραγγελιών, σε συνεργασία με την ηλεκτρονική κάβα House of Wine, θα μπορούν να “κλείνουν” σε προνομιακές τιμές κάποια από τα κρασιά που τους άρεσαν, για να τα παραλάβουν αργότερα στο σπίτι τους δίχως να κουραστούν στο ελάχιστο. Η εν λόγω επιλογή κρίθηκε απαραίτητη εξέλιξη “όχι μόνο για να αντιμετωπιστεί η κρίση, αλλά και λόγω του ιδιόμορφου συστήματος διανομής που έχουμε, που ουσιαστικά δυσχεραίνει τους πολύ μικρούς παραγωγούς από το να έχουν παρουσία στην Αθήνα”, δήλωσε ο οργανωτής της έκθεσης, κ. Ντίνος Στεργίδης. “Με τον τρόπο αυτό, όποιος ερωτευτεί κάποιο από τα κρασιά των Διονυσίων θα έχει ενδεχομένως τη δυνατότητα να το προμηθευτεί και μάλιστα σε προνομιακή τιμή”.

Οι επισκέπτες των Διονυσίων θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάρια γευσιγνωσίας, για μάθουν μέσα σε 20′ τις βασικές αρχές της δοκιμής κρασιού, ώστε να απολαύσουν όσα κρασιά θέλουν, δίχως να μεθύσουν. Τα σεμινάρια επιμελούνται εισηγητές από τις τρεις πιο γνωστές σχολές οινογνωσίας της Αθήνας (WSPC, Οίνος ο Αγαπητός και Genius in Gastronomy) και θα “τρέχουν” κάθε ώρα.

Ο κλάδος του ελληνικού κρασιού γνώρισε πρωτόγνωρη ανάπτυξη τα τελευταία 30 χρόνια, με αποτέλεσμα να δραστηριοποιούνται σήμερα στη χώρα μας περισσότερα από 600 οινοποιεία που εμφιαλώνουν κρασί. Στα Διονύσια συμμετέχουν τα καλύτερα από αυτά, ενώ κάθε φορά κάνουν την εμφάνισή τους και καινούργια, που θέτουν για πρώτη φορά την παραγωγή τους στην κρίση του κοινού. “Στο εξωτερικό τα εμφιαλωμένα μας κρασιά πάνε πολύ καλά. Τα Διονύσια είναι ευκαιρία να τα ανακαλύψουν και οι Έλληνες”, τονίζει ο κ. Στεργίδης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024