Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική προβολή

Νέο portal για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής

Τατιάνα Ρόκου - 04 Φεβρουάριος 2013, 12:25

Το νέο portal για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής χαρακτηρίζεται από μοντέρνο σχεδιασμό, χρηστικότητα και διαδραστικότητα και φιλοδοξεί να γίνει το καλύτερο εργαλείο ενημέρωσης για τον επισκέπτη της Περιφέρειας Αττικής.

Σε λειτουργία βρίσκεται ήδη το portal για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής (www.athensattica.gr και www.athensattica.com, με στόχο να λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής.

Το νέο portal για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής χαρακτηρίζεται από μοντέρνο σχεδιασμό, χρηστικότητα και διαδραστικότητα. Χάρις στο μεγάλο εύρος τουριστικής πληροφόρησης που διαθέτει, φιλοδοξεί να γίνει το καλύτερο εργαλείο ενημέρωσης για τον επισκέπτη της Περιφέρειας Αττικής. Το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, ενώ στην συνέχεια θα υπάρξει και επιλογή της Γαλλικής, Γερμανικής, Ισπανικής και Ιταλικής γλώσσας.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία MRM Worldwide, του Ομίλου McCann Athens. Η εταιρεία συμπεριέλαβε στο Athensattica αρκετά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

  • Το portal επιτρέπει στον επισκέπτη να οργανώσει το προσωπικό του πλάνο ταξιδίου, μέσω της εφαρμογής “Wish list”. Με την εφαρμογή αυτή μπορεί εύκολα να συλλέξει τις αγαπημένες του δραστηριότητες, αξιοθέατα, σημεία ενδιαφέροντος, ξενοδοχεία κ.λπ., όλα σε ένα σημείο, ενώ παράλληλα μπορεί να δημιουργήσει και να τυπώσει το δικό του “προσωπικό οδηγό”, καθώς και το χάρτη με τα σημεία ενδιαφέροντος που έχει επιλέξει
  • Προβάλλει τα αξιοθέατα της περιφέρειας μέσω του “Χρονολογικού Χάρτη της Αττικής”, στον οποίο εμφανίζονται ανά περίοδο και με χρονολογική σειρά τα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας
  • Ο επισκέπτης μπορεί με μία γρήγορη ματιά να δει ποιες είναι οι 10 πιο σημαντικές δραστηριότητες που προτείνει η Περιφέρεια κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα και τα γύρω νησιά, ενώ στο μέλλον, η ενότητα Τop 10 θα εμπλουτιστεί περαιτέρω όσον αφορά στις υπόλοιπες κατηγορίες (εστιατόρια, παραλίες, κ.λπ.)
  • Το portal διασυνδέεται με την πύλη δυναμικής δρομολόγησης “Attica Route”, ώστε να διευκολύνει τον προσανατολισμό του επισκέπτη, στην αναζήτηση των κυριοτέρων αξιοθέατων και παρέχει τη δημιουργία δρομολόγησης σε πραγματικούς χρόνους, καθώς υπάρχει διασύνδεση με τα ΜΜΜ, η οποία ενημερώνει την εφαρμογή για τυχόν απεργίες, την κυκλοφορία στο δακτύλιο, κ.λπ.
  • Τέλος, στο άμεσο μέλλον ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να διασυνδεθεί εύκολα μέσω των social plugins με όλα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου θα υπάρξει και η αντίστοιχη παρουσία της Περιφέρειας, καθώς και να “κατεβάσει” το σχετικό smartphone application, το οποίο θα μεταφέρει όλη τη διαδραστικότητα του πόρταλ στο κινητό του τηλέφωνο και θα επιτρέπει την εύκολη πληροφόρηση και πλοήγηση του στην πόλη, σύμφωνα με τα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top