Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας

Προώθηση της Μεσσηνίας ως ελκυστικού προορισμού με προτάσεις γαστρονομίας

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Φεβρουάριος 2013, 10:26

Η ανακήρυξη του 2013 ως Έτους Γαστρονομίας από την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας αποσκοπεί στην προβολή του νομού, προκειμένου να καταστεί ελκυστικός προορισμός, με προτάσεις γαστρονομίας εκτός του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του.

Έτος Γαστρονομίας αποφάσισε να κηρύξει τη φετινή χρονιά η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 στο ξενοδοχείο Pharae Palace της Καλαμάτας. Την υλοποίηση των δράσεων του Έτους Γαστρονομίας, που αποτελεί μια φιλόδοξη πρωτοβουλία για την περιοχή με σημαντική γαστρονομική παράδοση και μοναδικές ποικιλίες τοπικών προϊόντων, όπως το λάδι, ελιές και κρασιά, θα αναλάβουν από κοινού η Ένωση Ξενοδόχων και  το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, συλλογικοί φορείς και επιχειρήσεις.

Η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στην προβολή του Νομού Μεσσηνίας προκειμένου να καταστεί ελκυστικός προορισμός με προτάσεις γαστρονομίας εκτός του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου που προσφέρει στους τουρίστες.

Η Γενική Συνέλευση, αποφάσισε ομόφωνα την απονομή στον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΤΕΜΕΣ ΑΕ (Costa Navarino), του τίτλου του επίτιμου προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, για τις προσπάθειές του σε παγκόσμιο επίπεδο για την αναβάθμιση και την καθιέρωση της Μεσσηνίας, ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού.

Για τη σημασία της τοπικής γαστρονομίας και την ανάγκη ανάδειξής της μίλησαν, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης εκ μέρους του Μανιατάκειου Ιδρύματος, η κα Βίκυ Ιγγλέζου και ο καθηγητής κ. Νίκος Κατσαρός.

Στην εκδήλωση δόθηκε πανηγυρικός χαρακτήρας, με μεγάλη συμμετοχή προσκεκλημένων, επιχειρηματιών και εκπροσώπων πολιτικών και συλλογικών φορέων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση και προσφορά παραδοσιακών φαγητών και γλυκών, που επιμελήθηκε επιτελείο σεφ από το Costa Navarino.


Στη φωτογραφία, άποψη του BBQ Area στο The Romanos, Costa Navarino.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top