Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

Τοπικό Σύμφωνο για το 'Ελληνικό Πρωινό Κέρκυρας' στο νησί

Τατιάνα Ρόκου - 08 Φεβρουάριος 2013, 09:17

Στόχος της εκδήλωσης της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Παραγωγών Τοπικών Προϊόντων 'Η Κέρκυρα Παράγει', ήταν η γνωριμία των μελών της με τους τοπικούς παραγωγούς και η διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας με τον πρωτογενή τομέα της.

Η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με το Δίκτυο Παραγωγών Τοπικών Προϊόντων ‘Η Κέρκυρα Παράγει”, εκδήλωση στο ξενοδοχείο Corfu Palace, με στόχο την έναρξη εφαρμογής στην πράξη “Τοπικού Σύμφωνου Ελληνικού Πρωινού στην Κέρκυρα”.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής ήταν η γνωριμία των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας με τους τοπικούς παραγωγούς, που αποσκοπεί στην διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας με τον πρωτογενή τομέα της και στην περαιτέρω γνωριμία των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών με τις γεύσεις του τόπου.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής για το θέμα ήταν ο υπεύθυνος του προγράμματος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος (ΞΕΕ), “Τοπικό Σύμφωνο Ελληνικού Πρωινού” και μέλος του Δ.Σ. του, κ. Γιώργος Πίττας.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκα.ν όλα τα ξενοδοχεία της Κέρκυρας (μελή και μη της Ένωσης). Οι εκπρόσωποί τους που παρευρεθήκαν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα που έχει η ένταξη του “Ελληνικού Πρωινού Κέρκυρας” στις επιχειρήσεις τους. Ακόμη, παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπ. Σπύρου, ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας  κ. Χρ. Σκούρτης, ο κ. Προβατάς από τον Δήμο Κέρκυρας, ο προϊστάμενος της Π.Υ.Τ. Ιονίων Νήσων, μέλη του Περιφερειακού  Συμβούλιου Ιονίων Νήσων κ.ά.

Την επόμενη ημέρα ακολούθησε σύσκεψη στην όποια συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας, του Δικτύου Παραγωγών Τοπικών Προϊόντων “Η Κέρκυρα παράγει”, της Π.Υ.Τ. Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας  Ιονίων Νήσων, του Δήμου Κέρκυρας, του Επιμελητήριου Κέρκυρας, της Λέσχης Γαστρονομίας Κέρκυρας, του Σωματείου Εστιατόρων Βόρειας Κέρκυρας και ο υπεύθυνος του Προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό” του ΞΕΕ. Συστάθηκε τοπική επιτροπή, με σκοπό στους προσέχεις μήνες, να γίνει η παρουσίαση του μπουφέ με το “Ελληνικό Πρωινό Κέρκυρας” και παράλληλη έκθεση των τοπικών προϊόντων που μπορούν να το υποστηρίξουν.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top