Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤοπικό Σύμφωνο για το 'Ελληνικό Πρωινό Κέρκυρας' στο νησί
Γαστρονομία

Τοπικό Σύμφωνο για το 'Ελληνικό Πρωινό Κέρκυρας' στο νησί

Στόχος της εκδήλωσης της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Παραγωγών Τοπικών Προϊόντων 'Η Κέρκυρα Παράγει', ήταν η γνωριμία των μελών της με τους τοπικούς παραγωγούς και η διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας με τον πρωτογενή τομέα της.

Η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με το Δίκτυο Παραγωγών Τοπικών Προϊόντων ‘Η Κέρκυρα Παράγει”, εκδήλωση στο ξενοδοχείο Corfu Palace, με στόχο την έναρξη εφαρμογής στην πράξη “Τοπικού Σύμφωνου Ελληνικού Πρωινού στην Κέρκυρα”.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής ήταν η γνωριμία των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας με τους τοπικούς παραγωγούς, που αποσκοπεί στην διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας με τον πρωτογενή τομέα της και στην περαιτέρω γνωριμία των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών με τις γεύσεις του τόπου.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής για το θέμα ήταν ο υπεύθυνος του προγράμματος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος (ΞΕΕ), “Τοπικό Σύμφωνο Ελληνικού Πρωινού” και μέλος του Δ.Σ. του, κ. Γιώργος Πίττας.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκα.ν όλα τα ξενοδοχεία της Κέρκυρας (μελή και μη της Ένωσης). Οι εκπρόσωποί τους που παρευρεθήκαν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα που έχει η ένταξη του “Ελληνικού Πρωινού Κέρκυρας” στις επιχειρήσεις τους. Ακόμη, παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπ. Σπύρου, ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας  κ. Χρ. Σκούρτης, ο κ. Προβατάς από τον Δήμο Κέρκυρας, ο προϊστάμενος της Π.Υ.Τ. Ιονίων Νήσων, μέλη του Περιφερειακού  Συμβούλιου Ιονίων Νήσων κ.ά.

Την επόμενη ημέρα ακολούθησε σύσκεψη στην όποια συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας, του Δικτύου Παραγωγών Τοπικών Προϊόντων “Η Κέρκυρα παράγει”, της Π.Υ.Τ. Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας  Ιονίων Νήσων, του Δήμου Κέρκυρας, του Επιμελητήριου Κέρκυρας, της Λέσχης Γαστρονομίας Κέρκυρας, του Σωματείου Εστιατόρων Βόρειας Κέρκυρας και ο υπεύθυνος του Προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό” του ΞΕΕ. Συστάθηκε τοπική επιτροπή, με σκοπό στους προσέχεις μήνες, να γίνει η παρουσίαση του μπουφέ με το “Ελληνικό Πρωινό Κέρκυρας” και παράλληλη έκθεση των τοπικών προϊόντων που μπορούν να το υποστηρίξουν.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024