Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ νέος αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ στα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ
ΠΑΣΚΕΔΙ

Ο νέος αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ στα γραφεία του ΠΑΣΚΕΔΙ

Στόχος του ΕΦΕΤ δεν είναι η επιβολή προστίμων στους παραβάτες, αλλά πρωτίστως η πληροφορία και η εκπαίδευση επιχειρηματιών και προσωπικού, πάνω στην υγιεινή και τον χειρισμό των τροφίμων σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

Ο νέος αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Πανελληνίου Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ), επισκέφθηκε τα γραφεία του, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, στόχος του ΕΦΕΤ δεν είναι η επιβολή προστίμων στους παραβάτες, αλλά πρωτίστως η πληροφορία και η εκπαίδευση επιχειρηματιών και προσωπικού, πάνω στην υγιεινή και τον χειρισμό των τροφίμων σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό.

Ο νέος αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ στάθηκε πάρα πολύ στο θέμα εκπαίδευση και παρακολούθηση σεμιναρίων του ΕΦΕΤ, τονίζοντας ότι, πέρα από το γεγονός ότι το επιβάλλει η νομοθεσία, “το χρωστούν όλοι στον εαυτό τους, στα παιδιά μας και στους πελάτες τους”. “Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες”, τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος, “είναι οι ‘ενημερωμένοι’. Δεν νοείται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να είναι πιστοποιημένο από τον ΕΦΕΤ. Δεν γίνεται ο τουρίστας που επισκέπτεται τη χώρα μας, να γνωρίζει για την πιστοποίησή μας και ο Έλληνας επιχειρηματίας να την αγνοεί είτε λόγω έλλειψης της πληροφορίας, που αυτό θα είναι πλέον και δουλειά του ΠΑΣΚΕΔΙ, είτε λόγω καθαρής αδιαφορίας, που αυτό θα είναι δουλειά μόνο του ελεγκτικού μας μηχανισμού. Χαιρετίζουμε λοιπόν εκ μέρους του ΕΦΕΤ την προσπάθεια του ΠΑΣΚΕΔΙ να αναλάβει και αυτός δραστικά κομμάτι από την πανελλαδική ενημέρωση και εκπαίδευση του κλάδου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με την υλοποίηση των σεμιναρίων, από εκπαιδευτές μας”.

Η κα Κωνσταντίνου έκανε αποδεκτή με μεγάλη ευχαρίστηση, την παραίνεση του κ. Βασιλόπουλου, για ανάληψη καθηκόντων πλήρους ενημέρωσης του κλάδου στους κανόνες ορθής υγιεινής, από μέρους του ΠΑΣΚΕΔΙ, για τους ελέγχους του ΕΦΕΤ, που θα είναι σκληροί, ειδικά σε περιπτώσεις αλλοίωσης τροφίμων και νοθευμένων ποτών.

Το έργο της ενημέρωσης του κλάδου από ανθρώπους του ΠΑΣΚΕΔΙ πανελλαδικά, ξεκινά άμεσα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024