Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΜε επιτυχία στέφθηκε η 3η Ετήσια Συνάντηση της HotelBrain στην HORECA 2013
HORECA 2013

Με επιτυχία στέφθηκε η 3η Ετήσια Συνάντηση της HotelBrain στην HORECA 2013

Η φετινή, 3η Ετήσια Συνάντηση της ελληνικής εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain στην 8η HORECA έδωσε το στίγμα της διεθνοποίησης και της εξωστρέφειας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ως “άκρως επιτυχημένη, εποικοδομητική, ενδιαφέρουσα, με απόλυτο επαγγελματισμό και οργάνωση”, χαρακτηρίστηκε στο σύνολό της, η 3η ετήσια συνάντηση της HotelBrain, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στη συνεδριακή αίθουσα C2, του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της 8ης HORECA.

Με περισσότερους από 300 προσκεκλημένους, όλοι προερχόμενοι από τον χώρο της ελληνικής τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας, με επίτιμους καλεσμένους τον κ. Paul Kerr, διευθύνοντα σύμβουλο των Small Luxury Hotels of the World, καθώς  και τον κ. Γιώργο Δρακόπουλο, γενικό διευθυντή του ΣΕΤΕ, καθώς και εκπροσώπους των εγχώριων και διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η φετινή Ετήσια Συνάντηση της HotelBrain έδωσε το στίγμα της διεθνοποίησης και της εξωστρέφειας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
 
Χαιρετισμό με αφορμή τη συνάντηση της HotelBrain απέστειλε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η Hotel Brain, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων, δείχνει την εικόνα μια άλλης Ελλάδας. Δυναμικής, με δυνατότητες ανάπτυξης, επενδυτικές ευκαιρίες και δραστηριότητες που αναβαθμίζουν το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών στον τουρισμό και συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας. Αυτός είναι και ο σταθερός προσανατολισμός της εφαρμοζόμενης τουριστικής πολιτικής, που συνάδει με τον επιδιωκόμενο σκοπό για την ανάταξη της οικονομίας μας”.

Στην ομιλία του ο κ. Paul Kerr αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα “να προσφέρουν τα ελληνικά ξενοδοχεία την εμπειρία του τόπου τους στον πελάτη”, και στην άνοδο των μέχρι στιγμής φετινών κρατήσεων (μέσω του slh.com), που ανέρχεται στο 26%, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για τη μακρόχρονη συνεργασία της HotelBrain με τα Small Luxury Hotels of the World, καθώς η εταιρεία διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή 23 από τα 43 ξενοδοχεία – μέλη των SLH στην Ελλάδα.
 
Στη συνέχεια ο κ. Πάνος Παλαιολόγος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HotelBrain παρουσίασε τα τμήματα της εταιρείας, το “χαρτοφυλάκιο” συνεργασιών της εταιρείας αυτήν τη στιγμή, καθώς και τα οικονομικά αποτελέσματα της χρονιάς που πέρασε, τα οποία είναι αναλυτικά:

Παρόν protfolio: 64 ξενοδοχεία σε 22 προορισμούς ανά την Ελλάδα, 1.200 εργαζόμενοι στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία. Πρώτο Συμβόλαιο Διαχείρισης με ξενοδοχείο εκτός Ελλάδας: Ο’ Monot Hotel, Βηρυτός.

Οικονομικά στοιχεία:

  • Συνολικός Καθαρός Τζίρος για το 2012 των συνεργαζόμενων με την εταιρεία ξενοδοχείων, 38,2 εκατ. ευρώ, έναντι 30,2 εκατ. ευρώ το 2011. Αύξηση περίπου 27% (στον υπολογισμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι φόροι).
  • Μέσος Όρος Πληρότητας Δωματίων για το 2012 των συνεργαζόμενων με την εταιρεία ξενοδοχείων: 67,2%. Αξίζει να αναφερθεί ότι παρά την δύσκολη περυσινή χρονιά τα συνεργαζόμενα με τη HotelBrain ξενοδοχεία κατάφεραν να διατηρήσουν σταθερό το Μέσο Όρο Πληρότητας Δωματίων εν συγκρίσει με τις δύο προηγούμενες χρονιές (στον υπολογισμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι δωρεάν διανυκτερεύσεις)
  • Καθαρή Μέση Τιμή Δωματίου για το 2012: 155,9 ευρώ, έναντι 149,2 ευρώ της προηγούμενης χρονιάς (στον υπολογισμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι φόροι και το πρωινό).

Στη φωτογραφία, η κα Σοφία Παναγιωτάκη, γενική διευθύντρια της εταιρείας MediaCo, κατά την 3η Ετήσια Συνάντηση της HotelBrain στην 8η HORECA.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024